Zde může být vaše reklama.

Nerozhodný výsledek Fotbalisté SK Sigma vybojovali v Hradišti bod

Fotbalisté SK Sigma vybojovali v Hradišti bod

foto: Petr Pelíšek

20. 05. 2023 - 20:06

Třetí zápas skupiny o titul fotbalové FORTUNA:LIGY hrál tým SK Sigma Olomouc v Uherském Hradišti. Souboj v pořadí pátého Slovácka s šestými Hanáky. Na postavení v tabulce se mnoho nezměnilo, duel skončil nerozhodně.

První větší šanci zápasu měl olomoucký Chytil, brankář Nguyen odolal. Stejně jako po půllhodině hry Macík proti obrovské šanci Juroška. Jenže nula k nule to po pauze nebylo, v nastavení první půlky šlo Hradiště do vedení. Hned po přestávce se Olomouci povedl srovnat. Po rohovém kopu propadl míč k Ventúrovi a bylo to jedna k jedné. Pak se Jurošek jako nic protáhl kolem olomoucké obrany, byl sám před Macík, ale neprostřelil ho. Chvilku potom hlavičkoval kousek vedle pravé tyčky Vecheta. V 64.minutě se potom dral do šance Chytil, ovšem neuspěl. Následoval pokus Fortelného, který šel na střed. Deset minut před koncem šla Sigma do vedení. Dlouhý nákop do vápna poslal hlavou do sítě střídající Zifčák. V 85. minutě to bylo zase nerozhodně, moc prostoru nechal střed obrany Kalabiškovi.

„Z celkového pohledu netěší remíza ani jedno mužstvo, nepovedlo se ani jednomu týmu získat výhodnější pozici pro boj o čtvrté místo. Viděli jsme ale celkem kvalitní duel. Mentální síla týmu je obrovská, tlačili jsme se za góly, měl jsem z naší hry dobrý pocit. Mrzí mě, že jsme vedení neudrželi, byla to těžko bránitelná situace. Remíza je zasloužená. Čtvrté místo je teorie, víme, s kým hrajeme, nicméně pokud existuje šance, budeme se o něj bít,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

1.FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 2:2 (1:0)

Branky: 45. Hofmann, 85. Kalabiška - 50. Ventúra, 80. Zifčák. Rozhodčí: Hocek - Vlček, Slavíček. ŽK: Daníček, Trávník - Pokorný, Dele. Diváci: 4743.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Kadlec, Daníček (71. Šimko) – Siňavskij, Trávník (79. Kim), Havlík, Holzer (71. Kalabiška) – Petržela (28. Juroška), Vecheta, Mihálik (79. Doski). Trenér Martin Svědík.
SK Sigma: Macík – Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (86. Vraštil), Ventúra (68. Zifčák), Dele, – Zorvan (54. Pospíšil), Fortelný (68. Vodháněl), Sláma– Chytil (86. Kramář). Trenér Václav Jílek.

Další články