Zde může být vaše reklama.

Závěr sezóny Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Ďolíčku

Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Ďolíčku

foto: Petr Pelíšek

27. 05. 2023 - 17:50

Poslední mistrovské utkání sezóny sehráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v pražském Ďolíčku proti Bohemians. Duel skončil výhrou hostů.

V olomoucké sestavě nebyli vykartovaní Denis Ventúra a Pavel Zifčák, také marodi Antonín Růsek a Jakub Přichystal, scházel také brankář Matúš Macík, chytal Jakub Trefil.

Zápas začal zprudka. První náznak šance měli domácí, brankář Trefil sice vystřihl zákrok, ale míč šel vedle. Pak měl na druhé straně v 10. minutě dobrou možnost Navrátil, bylo to po centru Pospíšila, ale nakonec z toho byl roh. Vzápětí za Klokany odpověděl tutovkou Hála, odchovanec SK Sigma v pražských službách. O pár centimetrů minul zařízení. V 15.minutě zahrávali domácí přímý kop, byl z toho roh, který olomoucká defenziva v klidu odvrátila. Za tři minuty došlo na obrovskou možnost Sigmy. Slámův centr zleva napálil z první Pospíšil, jeho ránu brankář Valše vyrazil, následná dorážka Chvátala šla vedle. Ve 21. minutě kontrovali Pražané střelou Jánoše nad. Pak to bylo na šance trošku mírnější, moc jich nebylo. Až deset minut před přestávkou musel Valeš zasahovat proti ráně Navrátila. V nastavení první půlky pak brankář Trefil likvidoval hlavičku Prekopa.

Vstup do druhé půlky byl ve znamení aktivity domácích. Sigma se vymanila v 54.minutě, když protiútok zakončoval Vodháněl. Brankář Valeš ovšem míč bez potíží lapil. Po hodině hry kopala Sigma roh. Z toho nebylo nic, následoval brejk Bohemians. Olomouckým utekl Matoušek, nahrál Hálovi, který v tutovce přestřelil. V 64.minutě zakončoval po centru Zmrzlého zleva Fortelný, ovšem v tísni nad. O pět minut později střílel nepřesně Zmrzlý. V 71. minutě potom pálil Breite, to už bylo přesnější, ale míč letící na střed brankáře Valeš měl. Sigma se snažila o ofenzivu, v 76.minutě provětral brankáře Chvátal. Hanáci se dočkali tři mnuty před koncem, to po rohovém kopu rozhodl hlavou Beneš.

„Bylo vidět, že Bohemka potřebuje k úplné jistotě pohárů bod, takže hrála ze zabezpečené obrany. Spoléhala hodně na brejkové situace, zejména v prvním poločase. My jsme se snažili se do toho dostat, chyběla nám ale kvalita na posledních třiceti metrech. To je naše klasická bolest. Směřovalo to k bezbrankovému stavu. Hráči si za to zaslouží absolutorium. V naší situaci se mohlo zdát, že se motivace nehledala úplně lehce. Ale přistoupili k tomu naprosto zodpovědně a utkání odjezdili od první do poslední minuty,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Bohemians Praha – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 87. Beneš. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Hájek. ŽK: Vraštil. Diváci: 5812.

Bohemians: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek, Jánoš (61. Beran), Kovařík – Hála (67. Mužík), Jan Matoušek (67. Drchal) – Prekop (61. Puškáč, 79. Bartek). Trenér Jaroslav Veselý.

SK Sigma: Trefil – Chvátal, Vraštil (84. Kramář), Beneš, Zmrzlý – Navrátil (61. Zorvan), Pospíšil, Breite (73. Dele), Vodháněl (61. Fortelný), Sláma (46. Pokorný) – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Další články