Zde může být vaše reklama.

Další vítězství Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Hradci

Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Hradci

foto: Petr Pelíšek

03. 09. 2023 - 21:48

Před reprezentační přestávkou ukončili fotbalisté SK Sigma Olomouc anglický týden v Hradci Králové. Zápas sedmého kola FORTUNA:LIGY tam Hanáci zvládli za tři body. Rozhodla o tom branka záložníka Jana Vodháněla.

Sigma v Hradci nezačala zrovna ideálně. Poměrně brzy totiž inkasovala. Stalo se tak již ve 13. minutě, kdy Hradecké poslal do vedení povedenou trefou Krejčí. To pak určilo další ráz zápasu. Hosté museli, naopak domácí mohli trpělivě čekat na nějakou další šanci. A zprvu fungovalo to druhé. Ve 25. minutě měl velkou šanci Vašulín, ale brankář Macík zakročil dobře. Ve 36. minutě pak zakončoval nepřesně Dancák. Hanáci se vrátili do hry ještě před přestávkou. Ve 41. minutě srovnal po přihrávce Pospíšila Zmrzlý. Po změně stran platil dlouho vyrovnaný stav. Hradec byl chvílemi nebezpečnější, ale čtvrthodinku před koncem šla poprvé v utkání do vedení Sigma. Vodháněli si dobře naběhl do vápna na přiťuknutí Zorvana a v klidu zavěsil. Těsný náskok už potom Hanáci bez větších problémů ubránili. Navíc v nastaveném čase pak dával po domácím rohovém kopu, na který šel i gólman, třetí branku do prázdné Juliš.

„Hráli jsme tři utkání doma, čtyři venku, kde jsme potkali Spartu, Slovácko a Plzeň. Těžký soupeř byl i Hradec. V nové aréně body nebude dávat jednoduše žádným soupeřům. Potvrdili jsme to v domácích utkáních. Dnes je každé utkání těžké, bez ohledu na soupeře. Pět vítězství ze sedmi zápasů je pro nás skvělý vstup. To už je nějaká suma, ze které se dá vyjít,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 1:3 (1:1)

Branky: 13. Krejčí– 41. Zmrzlý, 76. Vodháněl, 90+5 Juliš. Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Matoušek. ŽK: Kučera, Horák, Krejčí, Čihák – Pokorný, Vodháněl, Ventúra. Diváci: 9150.

Hr. Králové: Bajza – Klíma, Heidenreich, Leibl (86. Harazim)– Kučera, Kodeš, Dancák (86. Čihák), Horák – Pilař (70. Šašinka), Krejčí  – Vašulín (70. P. Juliš). Trenér Jozef Weber.
SK Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (87. Ventúra), Zorvan (82. Kramář), Breite, Pospíšil, Vodháněl (90.+2. Vraštil) –L. Juliš. Trenér Václav Jílek.

Další články