Zde může být vaše reklama.

Tři body z venku Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Hradišti

Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Hradišti

foto: Petr Pelíšek

05. 08. 2023 - 17:10

Ke třetímu kolu FORTUNA:LIGY vyrazili fotbalisté SK Sigma Olomouc do Uherského Hradiště. V duelu proti 1.FC Slovácko se jim povedlo získat všechny tři body za výhru dva nula.

V olomoucké sestavě chybělo opět pro zranění několik hráčů, do zápasu nemohli zasáhnout Antonín Růsek, Tadeáš Stoppen, Jiří Sláma ani Pavel Zifčák.

Hned na začátku se děly věci. Nejprve ve 2. minutě rozhodčí odpískal penaltu pro domácí, ale po studiu VAR záznamu ji odvolal a Juroškovi dal žlutou kartu. V 9.minutě šla Sigma do vedení. Domácí brankář chyboval, přepadl přes Navrátila, následně Zmrzlý přihrál Julišovi a ten nemohl nedat. Pak se dostali Hanáci pod slovácký tlak, ale všechny šance, včetně břevna, přežili. A krátce po startu druhé půlky navýšili náskok. Chybu domácích stoperů potrestal Vodháněl. Sigma pak měla nějaké šance, aby náskok navýšila, ale žádnou neproměnila. Ale mrzet ji to nemuselo, protože stav už se nezměnil a všechny body jely na Hanou.

„Nechci mluvit o zaslouženém vítězství, ale hlavně v prvním poločase jsme nepředvedli vůbec nic. Pro Slovácko musí být složité takovou porážku kousat. Dobří byli fanoušci, ale tím výčet pozitiv končí. Dali jsme jednoduchý gól, ale pak hrálo Slovácko. Nestíhali jsme, strašně jsme kazili, takto jsme se prezentovat nechtěli a doufám, že už ani nebudeme. Ve druhém poločase už jsme byli kompaktnější, trošku nám to začalo fungovat. Pak tam chyběla kvalita ve finální fázi. Jsem spokojený se třemi body, vyhráli jsme v Hradišti po jedenácti letech,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

1.FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 9. Juliš, 48. Vodháněl. Rozhodčí: Volek – Hájek, Žurovec. ŽK: Juroška – Navrátil, Vodháněl. Diváci: 4942.

Slovácko: Heča – Reinberk (75. Siňavskij), Kadlec, Hofmann, Holzer – Daníček, Havlík – Petržela (63. Kalabiška), Valenta (83. Trávník), Juroška (63. Kim) – Cicilia (63. Vecheta). Trenér Martin Svědík.

SK Sigma: Macík – Macík – Chvátal, Vraštil (46. Ventúra), Beneš, Pokorný - Navrátil (90+1. Matys), Breite, Pospíšil (46. Zorvan), Zmrzlý – Vodháněl (75. Fortelný) - Juliš (68. Kramář). Trenér Václav Jílek.

Další články