Zde může být vaše reklama.

Třetí výhra v řadě Fotbalisté SK Sigma zdolali i Teplice

Fotbalisté SK Sigma zdolali i Teplice

foto: Petr Pelíšek

13. 08. 2023 - 17:14

Ve 4.kole FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu za soupeře FK Teplice. Šlo o souboj celků, které byly po třech odehraných dějstvích v první šestce. Hanáci vybojovali všechny body, především za dvě gólové trefy záložníka Jana Vodháněla.

V olomoucké sestavě opět pro zdravotní potíže scházeli útočníci Antonín Růsek a Pavel Zifčák, obránci Jiří Sláma a Vojtěch Křišťál a také brankář Tadeáš Stoppen. Překvapivě jen na lavičce zůstal Martin Pospíšil, místo něj byl v základní sestavě Jan Fortelný.

První poločas byl z obou stran spíše opatrný, moc přesně dohraných útočných akcí k vidění nebylo. A když už ano, jako v případě gólu Juliše, bylo to po ofsajdech. Ve druhém poločase už to bylo o něco lepší. Olomoučtí byli aktivnější než hosté a zaslouženě šli do vedení. Bylo to deset minut po pauze. To Teplice nechaly hodně času Vodhánělovi, který si v klidu navedl míč na střeli a z hranice šestnáctky trefil přesně k pravé tyčce. Hostům se pak povedlo srovnat dvacet minut před koncem. Po rohovém kopu zakončil nechytatelně zdálky Krsmanovič. Ovšem po třech minutách už si Hanáci vzali vedení zpět. Opět to bylo po zakončení Vodháněl. Tentokrát se prosadil sám před brankářem po přihrávce Juliše. Pak měla Olomouc několikrát štěstí, jednou jí pomohli i břevno. V závěru ještě mohl pečetit vítězství střídající Muritala, ale sám před odkrytou bránou nepochopitelně nedal.

„První půli jsme domácí do nějaké šance nepustili. Byli jsme aktivní v hlubším bloku, ale v přechodové fázi ztráceli. Ve druhé půli jsme dokázali vyrovnat, pak jsme zase inkasovali. Měli jsme v závěru nějaké šance, ale i přesto je vítězství domácích zasloužené,“ řekl trenér Teplic Zdenko Frťala.

„Jsme spokojeni. Bylo to těžké utkání, bereme to s pokorou. První poločas jsme hráli velmi pomalu, soupeř pracoval kvalitně v defenzivě, nebyly jsme schopni Teplice překonat. Neměli jsme moc náběhů za obranu, na to jsme se připravovali. O poločase jsme si k tomu potřebovali něco říct a přidat více aktivity. A myslím, že se to podařilo. Pak už to z naší strany bylo daleko kvalitnější, variabilnější. Trošku jsme si to zkomplikovali standardkami. S výkonem úplně spokojeni nejsme, ale bereme tři body. Kterou jsou vydřené, i s určitou dávkou štěstí, ale šancí jsme měli více,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 2:1 (0:0)

Branky: 55. a 75. Vodháněl – 72. Krsmanović. Rozhodčí: Kotala - Podaný, Hurych. ŽK: Pokorný – Cykalo, Křišťan. Diváci: 3588.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý –Vodháněl, Breite, Ventúra (68. Pospíšil), Fortelný (84. Zorvan), Navrátil – Juliš (88. Muritala). Trenér Václav Jílek.

Teplice: Grigar – Dramé, Chaloupek, Hora (46. Cykalo) – Radosta, Mareček, Jukl (66. Křišťan), Bílek, Beránek – Fila, Vachoušek (58. Gning, 68. Krsmanović). Trenér Zdenko Frťala.

Další články