Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Juliš Fotbalisté SK Sigma zdolali Rapid

Fotbalisté SK Sigma zdolali Rapid

foto: Petr Pelíšek

11. 07. 2023 - 20:07

Předposlední zápas přípravy hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc dnes v Rakousku proti Rapidu Videň. Zvítězili dva k jedné, obě branky dal útočník Lukáš Juliš, když ztrestal chyby domácích. Poslední duel před ostrým ligovým startem pak Hanáky čeká v sobotu v 17.30 proti maďarskému Mezőkövesdi SE.

Před zaplněným stadionem v Kirchschlagu poslal trenér Václav Jílek do hry sestavu, který by měla být v zásadě podobná té pro začátek FORTUNA:LIGY. Po patnácti minutích šla Sigma do vedení. Brankář Rapidu rozehrál nepochopitelně přímo před sebe Julišovi, který se nespletl. A skóroval v pátém utkání v řadě. A devět minut před přestávkou to byl opět on, kdo se zapsal mezi střelce. Opět dostal branku zadarmo, tentokrát poté, co kousek před ním upadl stoper a měl volnou cestu k bráně. V přípravě tak má Juliš bilanci šest gólů v pěti zápasech. Ještě do pauzy se povedlo domácím snížit. Ale to bylo tak zhruba všechno, ve druhé půlce už Sigma jednobrankový náskok uhájila. Dvě minuty před koncem zachránil na brankové čáře výhru Matoušek.

„Soupeř ukázal velkou kvalitu, vítězství je cenné a jsme rádi za tu konfrontaci. Ale výhru bych nepřeceňoval, našli bychom tam ale chybičky. Hlavně co se týče kvality držení míče a řešení těžkých situací. V tom byl soupeř daleko lepší a přesnější. I z toho důvodu si ze hry vypracoval víc příležitostí. My jsme těžili z agresivity, presinkové součinnosti a efektivity Lukáše Juliše,“ uved Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Rapid Vídeň – SK Sigma Olomouc 1:2 (1:2)

Brankx: 41. Seidl - 15. a 36. Juliš. ŽK: Muritala, Matoušek. Diváci: 1300.

Rapid: Hedl (59. Unger) - Schick (46. Koscelnik), Sollbauer (59. Hofmann), Moormann (59. Querfeld), Auer (59. Dijakovic); Greil (59. Bajlicz), Kerschbaum (59. Sattlberger); Kühn (59. Strunz), Seidl (59. Oswald), Grüll (46. Bajic); Burgstaller (59. Kaygin). Trenér Zoran Barišič.
SK Sigma:
Macík (71. Digaňa)– Chvátal (60. Křišťál), Beneš (60. Pokorný), Vraštil (60. Matys), Zmrzlý (60. Matoušek) – Vodháněl (60. Zifčák), Ventúra (60. Dele), Breite (60. Fortelný), Pospíšil (60. Zorvan), Sláma (60. Navrátil) – Juliš (60. Muritala). Trenér Václav Jílek.

Další články