Zde může být vaše reklama.

To se nepovedlo Fotbalisté SK Sigma ztratili doma s Teplicemi

Fotbalisté SK Sigma ztratili doma s Teplicemi

foto: Petr Pelíšek

22. 04. 2023 - 18:19

Ve 28. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Teplicím. Hanáci prahli po třech bodech. Jenže nepodařilo se jim získat ani jeden, jelikož hosté o gól zvítězili.

Ze sestavy SK Sigma vypadli ze zdravotních důvodů Antonín Růsek, Jakub Přichystal, Jan Vodháněl a Jakub Matoušek, po delší pauze byl naopak na lavičce připravený Jan Fortelný.

Hanáci do zápasu nevstoupili dobře. V ofenzivě byli těžkopádní, směrem dopředu se jim nedařilo v podstatě nic. Ale naopak do defenzivy fungovali dobře, což ovšem znamenalo, že v zásadě to byl fotbal bez nějakého nebezpečné finální fáze nebo střeleckých pokusů. Přesto ale došlo ke změně stavu. Ve druhé minutě nastavení totiž uskočila brankáři Macíkovi malá domů od Beneše. Olomoucký gólman pak musel do kontaktu s Filou a byla z toho penalta. Tu proměnil Hybš a Teplice vedly.

Trenér Václav Jílek vystřídal tři hráče a Sigmě to prospělo. Nebyla už tak jalová směrem dopředu jako v prvním poločase. Hanáci si dokázali vytvořit šance, ale dlouho nešlo nějakou proměnit. V zakončení ale neuspěli dvakrát Zifčák ani Pospíšil. V 79. minutě se v závěru po rohovém kopu nejlépe orientoval Pokorný a bylo to jedna k jedné. Jenže olomoucká dílčí radost trvala jen pět minut. Pak hosté využili toho, že Pokorný si musel nechat opravit turban z obvazu, se kterým hrál po ošetření zranění hlavy. Zrovna, když byla Sigma v deseti, podběhl brankář Macík centr do vápna a za ním číhající Ubranec nadvakrát dotlačil balon do sítě. Hanáci pak měli další šance na další srovnání. Jenže tutovky Fortelného a Zmrzlého zmařil skvělými zákroky brankář Grigar.

„Je to obrovské zklamání, všech celkově v klubu. Naprosto logicky. V prvním poločase s výkonem vůbec nekorespondovala naše ambice, co jsme předváděli na hřišti. Byl to snad náš nejhorší poločas v sezoně. Takto se prezentovat nechceme, soupeř byl agresivnější, kompaktnější. Šanci si nevytvořil, ale nabídli jsme mu penaltu. Sáhli jsme pak do sestavy, ve druhém poločase to už bylo v pořádku. Podařilo se nám vyrovnat. Pak jsme dostali další gól z kategorie laciných. Šancí jsme si potom vytvořili ještě dost, ale za první poločas jsme si asi ani ten bod nezasloužili. Diváci nám fandí a my pak předvedeme takovou tužku,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 1:2 (0:1)

Branky: 79. Pokorný – 45+3. (pen.) Hybš, 84. Urbanec. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Dresler. ŽK: Ventúra – Mareček. Diváci: 3091.

SK Sigma: Macík – Chvátal (66. Fortelný), Pokorný, Beneš, Sláma – Navrátil (77. Vaněček), Pospíšil, Breite (46. Greššák), Ventúra (46. Zifčák), Zorvan (46. Zmrzlý) – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Teplice: Grigar – Chaloupek, Mičević, Hybš – HoraI, Mareček, Trubač (88. Radosta), Jukl, Urbanec – Gning (76. Žák), Fila (72. Núr). Trenér Zdenko Frťala.

Další články