Zde může být vaše reklama.

Povedená derniéra Fotbalisté SK Sigma zvítězili na Zbrojovce

Fotbalisté SK Sigma zvítězili na Zbrojovce

foto: Petr Pelíšek

13. 11. 2022 - 17:15

V 16. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Brně proti Zbrojovce. Derby se vyvrbilo do pětigólové přestřelky, po které se ze zisku tří bodů radovali hosté. Vítěznou branku dal Jan Navrátil.

Sigma šla do zápasu ve stejné sestavě, jako hrála minule doma. A osvědčilo se to hned na začátku utkání. V 8. minutě nejprve hlavičkoval Růsek do pravé tyčky, ale míč se odrazil ke Zmrzlému, který poslal Hanáky do vedení. To domácí trošku zmrazilo. Postupně se ovšem dostali do tempa. A ve 34. minutě se jim povedlo srovnat. Ovšem ještě do poločasu Sigma zase vedla, druhou branku hostů dal Breite. Ve druhém poločase Sigma držela náskok jedné branky dvacet minut. Pak Zbrojovka zase srovnala. Ale Sigma si zase vzala vedení zpět, dvanáct minut před koncem se trefil po centru Zorvana Navrátil.

„Jsme spokojení, výhra venku na závěr. Poslední utkání před pauzou je důležité. Bylo to atraktivní utkání, padlo pět branek, bylo to se šťastným koncem pro nás. Byli jsme efektivní a byli schopni reagovat na inkasované branky. Pro vítězství jsme udělali maximum,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:2)

Branky: 34. Řezníček, 66. Pachlopník – 8. Zmrzlý, 45. Breite, 78. Navrátil. Rozhodčí: Černý – Paták, Horák. ŽK: Souček, Alli  – Chvátal, Breite, Spáčil. Diváci: 4618.

FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (86. Rogožan), Endl, Štěrba, Granečný (82. Falta) – Texl,  Souček (46. Pachlopník) – Alli, M. Ševčík, Přichystal – Řezníček. Trenér Richard Dostálek.
SK Sigma: Trefil – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (87. Pokorný), Breite, Spáčil (61. Sedlák), Zifčák (74. Matoušek) – Růsek (74. Zorvan), Chytil (87. Sláma). Trenér Václav Jílek.

Další články