Zde může být vaše reklama.

Neporazitelnost trvá Fotbalisté SK Sigma zvítězili nad Boleslaví

Fotbalisté SK Sigma zvítězili nad Boleslaví

foto: Petr Pelíšek

18. 03. 2023 - 17:16

Před letošní první reprezentační přestávkou hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti FK Mladá Boleslav. Hanákům se povedlo vyhrát druhé utkání v řadě a upevnili pozici v první šestce. Navíc prodloužili sérii bez prohry na deset zápasů.

V olomoucké sestavě scházel pro zranění stoper Vít Beneš. Naopak po dlouhé pauze se zpět do hanácké prvoligové brány vrátil Matúš Macík.

Domácí vyšel skvěle vstup do utkání. Hned z první nebezpečnější akce se totiž dostali do vedení. Ve 3. minutě si přímý kop Slámy tečoval do vlastní brány Karafiát. Tím byl ráz zápasu jasně daný. Sigma byla aktivnější, ale nějakou další šanci už se do přestávky nepovedlo proměnit. V dobré pozici byl z úhlu ve 26. minutě Chytil, neujaly se ani střely Vodháněla nebo Ventúry. Také po pauze začala Sigma dobře. Ve 47. minutě nejprve brankář Šeda vyrazil na roh tutovou hlavu Slámy. Následoval roh Pospíšila, po kterém hlavou zavěsil Vraštil. Pak sice byla Boleslav o trošku aktivnější, ale domácím už se povedlo náskok dvou branek uhájit.

„Je velmi složité vyhrát dvakrát doma a platí to. Z mého pohledu to bylo velmi důležité utkání pro závěrečnou část sezony. Jsem rád, že jsme obě domácí utkání zvládli. Chtěl bych vypíchnout, že hráči upozadili vlastní ega, týmový výkon byl výborný. Chtěli jsme vytěžit hlavně z týmového výkonu. Je to vítězství týmu a klíčovou věcí byly standardky, jsem rád, že jsme si takto pomohli,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Branky: 3. vlastní Karafiát, 47. Vraštil. Rozhodčí: Orel – Ratajová, Žurovec. ŽK: Suchomel, Jawo. Diváci: 2360.

SK Sigma: Macík – Pokorný, Vraštil, Sláma (89. Greššák) – Navrátil, Breite, Ventúra (77. Zorvan), Pospíšil (89. Matoušek), Vodháněl (65. Zifčák) –Růsek, Chytil (77. Zmrzlý). Trenér Václav Jílek.

Ml. Boleslav: Šeda – Kubista, Karafiát, Suchý – Ekpai (55. Suchomel), Mareček (46. Matějovský), Dancák (83. Škoda), Fulnek (55. Tomič) – Ladra (65. Skalák), Kušej, Jawo. Trenér Pavel Hoftych.

Další články