Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Fotbalisté SK Sigma zvítězili v Budějovicích

Fotbalisté SK Sigma zvítězili v Budějovicích

foto: Petr Pelíšek

17. 09. 2022 - 17:42

Před úvodní reprezentační přestávkou soutěžního ročníku hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Českých Budějovicích. V duelu devátého dějství FORTUNA:LIGY chtěli Hanáci zabodovat. Což se povedlo, Hanáci berou všechny tři body.

V olomoucké sestavě chyběl stoper Pokorný, který je v trestu za čtyři žluté karty, zpět se do ní vrátil po konci třízápasové stopky za vyloučení Vraštil. Dalším novice základní sestavy pak byli Zifčák a Ventúra.

Hned v 1. minutě rozhodčí Zelinka, který nemá historicky Olomouc moc v oblibě, přehlédl jasný faul na Růska. Jinak ale začali aktivněji domácí, úvodní minutky se odehrávaly na polovině hostů. Dynamo poprvé zahrozilo v 8. minutě hlavičkou Griče, šla nad. Ve 13. minutě měla Sigma první roh. Po něm hlavičkoval Chytil vedle. V 16. minutě vystřelil zdálky Hellebrand, jeho pokus třel břevno. Pak Hanáci přestáli dva domácí rohy v rychlém sledu. Pořád platilo to, po úvodním výkopu. Tedy že aktivnější byl domácí celek. Ale do vedení šla Sigma. Ve 25. minutě se po druhém rohovém kopu Sigmy v utkání trefil k pravé tyčce Ventúra. Byl to jeho první gól v české první lize. Pak Grič předvedl dva zákroky na žlutou v rychlém sledu, ale nedostali ani jednu. Následoval olomoucký přímý kop, který skončil v rukavicích brankáře. Po vedoucím gólu Hanáků se obraz hry změnil, najednou to bylo opačně. Po půlhodině hry byli hosté v nadějném brejku, ale Chvátal nezakončil přesně. První střeli mu srazil zadák, druhá šla vedle. Potom byl sám před brankářem Ventúra, ale ten proti němu vyběhl včas. Ve 37.minutě byl sám před gólmanem Chytil, ovšem nepovedlo se mu zakončit tak, aby z toho byl gól. Čtyři minuty před pauzou měla Sigma výhodu přímého kopu. Tu ukončil rozhodčí Zelinka odpískáním útočného faulu … Mrzet to ale Hanáky nemuselo. Ve 42. minutě si seběhl na pěknou přihrávku Chytila Navrátil, ten položil kličkou brankáře na zem a dal do prázdné.

Druhou půlku začala Sigma šancí, Chytil ještě přenechával míč Růskovi, ale nakonec z toho nebylo nic. O pár minut později střílel zdálky Hellebrand, brankář Trefil povedou ránu vytáhl dobrým zákrokem na roh. Pak Sigma zvýšila náskok. Míč vyvezl v 53. minutě středem přes polovinu hřiště Chvátal. Přihrál Zifčákovi, který přehodil vybíhajícího gólmana. Čtvrtou branku měl na noze Breite, ale o kousek minul pravou tyčku. Sigmě náskok tří branek nestačil, stále chtěla směrem dopředu. V 61. minutě střílel zdálky vedle Růsek. Nepřesní pak byly také pokusy Spáčila a Breiteho. Nic z toho ale Olomoucké mrzet nemuselo, jasnou výhru už si v klidu pohlídali.

"Budějovice do utkání vstoupily hodně aktivně a agresivně. S velkým tlakem. Naštěstí z toho nevytvořily žádnou gólovou šanci. Naopak my jsme z prvního nebezpečného okamžiku dokázali skórovat, což nám hodně pomohlo. Následně jsme reagovali změnou rozestavení, což byla klíčová věc, která nám pak dávala jistotu do další hry. Obraz hry byl diametrálně odlišný. Samozřejmě se vstřelenou brankou vzrostlo i sebevědomí hráčů. Tím, že jsme dali druhý gól do poločasu, tak jsme si udělali velmi dobrý základ pro vítězství," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 0:3 (0:2)

Branky: 25. Ventúra, 42. Navrátil, 53. Zifčák. Rozhodčí: Zelinka – Antoníček, Dohnálek. Diváci: 2096.

Č. Budějovice: Janáček – Čolić, Králik, Havel, Sluka – Čavoš (77. Broukal), Grič – Čmelík (46. Škoda), Hellebrand (77. Krch), Potočný – Zajíc (64. Hais). Trenér Jozef Weber.
SK Sigma: Trefil – Chvátal (84. Sláma), Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Zifčák (65. Greššák), Breite (87. Košťál), Ventúra, Navrátil – Růsek (65. Spáčil), Chytil (877. Zlatohlávek). Trenér Václav Jílek.

Další články