Zde může být vaše reklama.

Přípravné utkání Fotbalisté SK Sigma zvítězili v rakouském Hornu

Fotbalisté SK Sigma zvítězili v rakouském Hornu

foto: svhorn.at/

23. 03. 2023 - 19:09

Profesionální fotbalové soutěže mají reprezentační přestávku, přesto byli hráči SK Sigma Olomouc v akci. Kombinovaný tým druholigového béčka a prvoligového celku hrál přípravné utkání v rakouském Hornu s tamním aktuálně čtvrtým celkem druhé nejvyšší soutěže. To Hanáci vyhráli, především proto, že brankář Jakub Trefil zlikvidoval dvě penalty.

Kostru béčka pro tento zápas doplnili áčkaři brankář Trefil, záložník Zlatohlávek a útočníci Zlatohlávek s Vaněčkem. V základní sestavě hrál stopera dorostenec Dohnálek, do druhé půlky pak nastoupil Nigérijec Amasi, který také nastupuje za Sigmácký starší dorost.

Sigma měla nejprve nějaké šance, ale od 28. minuty prohrávala. V nastaveném čase první půlky bylo srovnáno, když penaltu za faul na Fialu proměnil Vaněček. Po přestávce hosty podržel brankář Trefil, když zneškodnil dva pokutové kopy. Pět minut před koncem pak dal vítěznou branku Slaměna, bylo to z přímého kopu, který se pískal po faulu na Amasiho.

„Zápas nám splnil to, co jsme potřebovali, tedy minutáž pro hráče, kteří neměli v poslední době vytížení ať už v áčku nebo v béčku. Vítězství je rozhodně cenné, protože soupeř byl kvalitní. Pochválit určitě musím brankáře Trefila, dal nám dvěma chycenými penaltami šanci na vítězství. Věřím, že si zvednul sebevědomí,“ řekl Augustin Chromý, trenér SK Sigma B.

SV Horn – SK Sigma Olomouc 1:2 (1:1)

Branky: 28. Hausjell - 45+1 (pen.) Vaněček, 85. Slaměna.

SK Sigma: Trefil – Hadaš, Bednár, Dohnálek, Galus (77. Mikulenka) – Dele, Fabiánek (65. Slaměna) – Fiala, Zlatohlávek (65. Grečmal), Matoušek (46. Amasi) – Vaněček (70. Langer). Trenér: Augustin Chromý.

Další články