Zde může být vaše reklama.

Další přípravný duel Fotbalistky Sigmy porazily Bratislavu

Fotbalistky Sigmy porazily Bratislavu

foto: Petr Pelíšek

04. 08. 2019 - 18:11

Fotbalistky SK Sigma Olomouc pokračují v přípravě na nový soutěžní ročník. Dnes nastoupily v Kožušanech proti Bratislavě, vyrovnaný duel s mnoha šancemi na obou stranách skončil výhrou Modré laviny.

Zápas byl rušný, plný vyložených šancí. Domácí tým několikrát podržela skvostnými zákroky brankářka, hostům pomohla jednou tyčka a dvakrát břevno. Gól padl jen jeden, v prvním poločase trefila zdálky Lucie Brudná, která je v Sigmě na hostování ze Slovanu Ostrava.

„Utkání bylo hodně do kondice, slovenský soupeř byl lepší na balonu. Nám se to povedlo nahradit agresivitou, na což jsme se připravovali v týdnu. Stálo při nás štěstí, máme výbornou gólmanku, což je super, ale to samé platí i pro soupeře, kterého třikrát zachránila branková konstrukce,“ řekl trenér SK Sigma Ondřej Fojtík. „Výsledkově i herně to byl dobře odmakaný zápas, který se povedl. Začíná se to pomalu podobat tomu, jak bychom chtěli hrát,“ podotkl.

Do začátku soutěže mají fotbalistky Sigmy ještě měsíc. „Času máme ještě dost. Potřebujeme určitě ještě zlepšit posuny na hřišti, aby si také holky zvykly na zajišťování, k tomu zlepšit komunikaci a také efektivitu. Čeká nás ještě hodně práce, ale věřím, že to bude lepší a lepší,“ uvedl Fojtík.

Další přípravný zápas hrají fotbalistky Sigma příští neděli opět v Kožušanech, čeká je duel s Duklou Praha.

SK Sigma Olomouc – NMŠK Bratislava 1:0 (1:0)

Branka: 18. Brudná.
SK Sigma: Bednaříková - Gnipová, Houdková, Holcová, Vykopalová - Brudná - Vajdíková, Bulavová, Tomešová, Makošová – Knápková. Střídaly: Halgašová, Šafářová, Špunarová, Malinová, Pěrušková, Smolíková. Trenér Ondřej Fojtík.

Další články