Zde může být vaše reklama.

Povedený závěr duelu Fotbalistky SK Sigma doma zvítězily nad FC Praha

Fotbalistky SK Sigma doma zvítězily nad FC Praha

foto: Petr Pelíšek

14. 09. 2019 - 20:56

Fotbalistky SK Sigma Olomouc hrály v Drahlově první domácí zápas v nové druholigové sezoně. Dokázaly získat tři body, byť utkání se pro ně nevyvíjelo ideálně. Prohrávaly, ale nakonec v závěru rozhodly dvěma krásnými góly.

Sigma přišla minulý víkend smolně o bod v Teplicích a nešťastně pro ni začalo i první domácí utkání v sezoně. V 6. minutě hostující tým využil chybu před domácí brankou a šel do vedení. Ale nedržel se v něm dlouho. Už ve 14. minutě se bomba Tomešové odrazila od břevna k Bulavové, která srovnala. Ještě do přestávky mohlo domácí družstvo přidat další branky, ovšem to se povedlo až v závěru. Osm minut před koncem se krásně trefila zdálky Vajdíková a v 84. minutě poslala míč nechytatelně k pravé tyčce z hranice šestnáctky Dorotovičová.

„Povedlo se nám to. Chtěli jsme navázat na povedený druhý poločas z předchozího utkání. Co se týče důrazu, pohybu, věděli jsme, že bude rozhodovat fyzická kondice, kterou máme. A bylo to tak. Povedlo se střídání, holky daly krásné góly. Byli jsme hladovější, což se ukázalo jako klíčové. Vyšlo to, i když se hrálo na hrozném hřišti. Ale zvládli jsme to, byť takovou jednodušší, ovšem účelnou, hrou. Spadl nám kámen ze srdce, teď nás čeká další zápas v Čáslavi,“ řekl trenér SK Sigma Ondřej Fojtík.

SK Sigma Olomouc – FC Praha 3:1 (1:1)

Branky: 14. Bulavová, 82. Vajdíková, 84. Dorotovičová - 6. Mehič. Rozhodčí: Čampišová – Přecechtěl, Antoníček. ŽK: Bulavová – Zemjánková. Diváci: 80.

SK Sigma: Herynková – Vykopalová (70. Vajdíková), Holcová, Houdková, Gripová (88. Špunarová) – Pěrušková (59. Knápková), Tomešová, Vítková, Bulavová, Makošová (87. Večeřová) – Brudná. Trenér Ondřej Fojtík.

Další články