Zde může být vaše reklama.

Sezóna startuje Fotbalistky SK Sigma jdou do ligy s posilou ze Švédska

Fotbalistky SK Sigma jdou do ligy s posilou ze Švédska

foto: sigmafotbal.cz

25. 08. 2023 - 21:24

Novou druholigovou sezónu zahájí fotbalistky SK Sigma Olomouc v neděli v Praze. Hrají tam proti Raptors (14.00). Hanačky přes letní přestávku pozměnily kádr, do týmu přišlo několik nových hráček. Tou poslední je Elin Mathilda Christina Berggrenová (1999) ze Švédska. O posile z ciziny informoval klub na svém webu.

Melissa Nitsche přestoupila ze Sigmy do SK Slavia Praha. Na Hanou zamířilo několik posil. Z ostravského Baníku Sarah Váhalová (2005) a Karolína Hegrová (2004), ze Zlína pak Petra Ševčíková (1998) a Nela Novotná (1998).

A jak se ocitla Olomouci hráčka ze Skandinávie? „Do Česka jsem se dostala společně se svým přítelem, který je hokejista a bude hrát v Šumperku. Hledala jsem proto nějaký klub poblíž. Absolvovala jsem tréninky v několika místech, nakonec se rozhodla pro Olomouc, kde jsem našla skvělé prostředí,“ řekla švédská obránkyně. „Už se moc těším na zápasy. Abych řekla pravdu, o soutěži toho moc nevím, ale věřím, že týmu pomůžu,“ podotkla.

„Elin u nás absolvovala několik tréninků. Dobře zapadla mezi ostatní hráčky. S tím nebyl vůbec žádný problém, protože velká část jich umí anglicky,“ řekl trenér ženského týmu Miloslav Novotný.

Berggrenová hrála kromě Švédska, kde to bylo za druholigové kluby Mallbackens IF a Ravasens IK Karlskoga, také v USA a Itálii. „Od Elin si slibujeme hlavně vyztužení zadních řad, ale také nám pomůže s rozehrávkou. Je to silová hráčka, která hraje velmi dobře tělem a má velmi dobrou přihrávku na krátkou i dlouhou vzdálenost. Měla by pro nás být velmi dobrou posilou,“ uvedl kouč Novotný.

Další články