Zde může být vaše reklama.

Ženy hrají v Kožušanech Fotbalistky SK Sigma mají doma Duklu, Švédka se bude loučit

Fotbalistky SK Sigma mají doma Duklu, Švédka se bude loučit

foto: Petr Pelíšek

04. 04. 2024 - 20:49

Základní část 2. ligy žen se pomalu blíží, zbývá odehrát dvě kola. Poslední domácí zápas této fáze sezóny čeká fotbalistky SK Sigma Olomouc v sobotu v Kožušanech proti Dukle Praha. Hrát se bude od 11.00 a bude to poslední domácí zápas pro švédskou hráčku Elin Berggrenovou v dresu Sigmy.

„Do konce základní části nás čekají dva velice důležité zápasy, nejprve s Duklou, poté proti FC Praha. Naším cílem je v sobotu vyhrát, abychom se udrželi před Hradcem Králové na čtvrtém místě, které nám po skončení základní části zaručí účast ve skupině o postup do nejvyšší soutěže,“ řekl  trenér Lubomír Nedvěd.

„Jsem moc ráda, že jsem mohla hrát za Sigmu Olomouc, bylo to tady fantastické,“ řekl Elin Berggrenová. Můj pobyt v České republice byl úžasný a zvláště v Olomouckém kraji. Bylo zajímavé zažít zdejší kulturu, vidět krásná místa a památky a vyzkoušet něco z tradiční české kuchyně. To jsou vzpomínky, které budu mít vždy a určitě se sem jednou vrátím,“ uvedla. „V sobotu odehraju svůj poslední domácí zápas za tento klub a bude to velmi emotivní. Doufám, že nás v tomto důležitém zápase přijde podpořit co nejvíce lidí, opravdu je potřebujeme,“ podotkla.

„Elin pro nás znamenala velmi mnoho díky své profesionalitě a přístupu k zápasům i tréninkům. Po celou dobu se snažila našim holkám radit, kam se mají posouvat, všemožně se jim snažila pomoct. Její odchod bude velkým oslabením našich zadních řad, kde nás hodně držela. Těžko se nám ji bude nahrazovat. Přivedli jsme Lucku Kotalovou z Baníku Ostrava, o které si myslíme, že by Elin mohla nahradit,“ řekl Nedvěd. „Do další kariéry ji samozřejmě přeju jen to nejlepší,“ dodal

Elin v sobotu předá za reprezentaci Sigmy upomínkový dar Olomoucký kraj od náměstka pro sport Romana Macka z rukou předsedy Komise pro mládež a sport rady Olomouckého kraje Roberta Šrejmy a člena komise Michala Frantíka. „Olomoucký kraj je hrdým podporovatelem a partnerem olomoucké Sigmy, samozřejmě i té ženské části, které přeje sportovní úspěch. Olomoucký kraj se považuje za kraj sportu a pohybu, a proto s podporuje veškeré sportovní a pohybové aktivity v tomto regionu,“ řekl Michal Frantík.

Další články