Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Fotbalistky SK Sigma remizovaly s Raptors

Fotbalistky SK Sigma remizovaly s Raptors

foto: Petr Pelíšek

15. 10. 2023 - 19:03

Osmým kolem pokračovala o víkendu druhá nejvyšší soutěž fotbalistek. Družstvo SK Sigma Olomouc mělo na svém domácím stadionu v Kožušanech za soupeře Raptors Praha. Hanačky měly násobně více vyložených šancí, ale nakonec se dělily body za remízu jedna k jedné.

Domácí tým moc nezachytil úvod, nedařilo se vytvořit nějakou šanci. To se začalo měnit zhruba po půlhodince hry. Nejprve pokus Ševčíkové vyrazila brankářka. Pak se hostům povedlo ztrestat mezírku v olomoucké obraně a vedli. Změnit se to mohlo ještě do pauzy. Ovšem Barošová o kousek minula a Štěpánová zakončila po rohu nad.

Hned po změně stran pomohlo Sigmě břevno, ale pak už se hrálo víceméně jen na polovině hostů. V 56. minutě bylo srovnáno, po rohovém kopu se hlavou trefila Berggrenová. Po hodině hry měla tutovku Barošová, ale brankářku nepřekonala. To se jí povedlo v 73. minutě, kdy hostům pomohla dvakrát tyčka. Nejprve to byla levá po střele Barošové, pak se míč odrazil od vracející se Simoesové do tyčky pravé. Ani další olomoucké šance neskončily gólem, takže se nakonec dělily body.

„První poločas byl z naší strany špatný. Chyběla nám bojovnost i nasazení. V tomhle nás soupeř přehrával. Koledovali jsme si o branku, kterou jsme taky obdrželi. Vůbec jsem nebyl spokojený. Následovala důrazná domluva v kabině. Do druhé půlky jsme nastoupili úplně jinak. Bylo tam nasazení, na soupeře jsme vletěli a vydrželi jsme to celý druhý poločas. Po vyrovnání jsme měli i další příležitosti. Celkově je to v domácím prostředí ztráta dvou bodů,“ řekl Miloslav Novotný, trenér SK Sigma Olomouc.

SK Sigma Olomouc – Prague Raptors FC 1:1 (0:1)

Branky: 56. Berggrenová – 32. Houbová. Rozhodčí: Buchtová – Jílková, Suchá. ŽK: Planičková – Houbová. Diváků: 100.

SK Sigma: Schovajsová – Planičková, Kr. Hegrová (90.+2 Lukaštíková), Štěpánová, Berggrenová - Kvapilová (83. Sasáková), Baštincová, Novotná, Ševčíková (46. Veselá) - Barošová, Rédová- Trenér Miloslav Novotný.

Další články