Zde může být vaše reklama.

Dobrý výsledek Fotbalistky SK Sigma vybojovaly záchranu

Fotbalistky SK Sigma vybojovaly záchranu

foto: Petr Pelíšek

03. 06. 2023 - 16:07

Fotbalistky SK Sigma Olomouc se zachránily ve 2. lize. V předposledním kole nadstavbové skupiny o udržení porazily v Kožušanech Zlín, který byl jejich konkurentem, 2:1. Bylo to drama, Sigma dohrávala v deseti, ale nakonec se povedlo kýženou výhru vybojovat.

Sigma po prvním poločase vedla o dvě branky. První si dal hostující celek vlastní, druhá padla z pokutového kopu. A zdálo se, že Hanačky bez potíží klíčový duel zvládnou. Platilo to do 70. minuty, ve které byla poněkud přísně vyloučena Hegrová. Sigma si pak vytvořila i v oslabení mnoho vyložených šancí, trefila břevno. Hostům se ale povedlo dát kontaktní branku, takže to byly nervy. Domácí ale závěr zápasu, včetně šesti nastavených minut, zvládli a mohli slavit záchranu.

„Bylo to, jak se říká na krev, se spoustou soubojů. Podařilo se nám dát v prvním poločase dva góly, chtěli jsme ještě na začátku druhé půlky přidat ještě jeden. Byl to boj, nervy až do konce. Dohrávali jsme v deseti, dostali nešťastnou branku, ale povedlo se nám to zvládnout. V baráži jsme po porážce ve Zlíně ztráceli pět bodů. Ale věřili jsme, že něco urveme na domácím hřišti. Povedlo se třikrát zvítězit a záchrana je tady,“ řekl trenér SK Sigma Miloslav Novotný.

SK Sigma Olomouc – Zlín 2:1 (2:0)

Branky: 20. vlastní Martáková, 41. (pen.) Baštincová – 84. Illéšová. Rozhodčí: Koryčanská – Suchá, Bystroňová. ŽK: Pláničková – Matlachová, Martáková. ČK: 71. Hegrová. Diváci: 120:

SK Sigma: Schovajsová – Pláničková, Hegrová, Štěpánová, Lukaštíková (81. Kostihová) – Rédová (6. Sasáková), Štajgrová, Ilčíková, Baštincová – Veselá (56. Skupinová), Barošová. Trenér Miloslav Novotný.

Další články