Zde může být vaše reklama.

Hrály na Andrově stadionu Fotbalistky SK Sigma zůstávají druholigové

Fotbalistky SK Sigma zůstávají druholigové

foto: Petr Pelíšek

05. 06. 2022 - 21:56

Fotbalistky SK Sigma Olomouc budou hrát i v novém soutěžním ročníku druhou ligu. K záchraně jim stačilo vybojovat v předposledním kole doma bod v duelu proti FC Praha. Ženy Sigmy hrály poslední domácí zápas sezony na Andrově stadionu, bylo to vůbec poprvé, co je klub na svoje hlavní hřiště pustil.

Sigma třikrát pohrávala, ale pokaždé se jí povedlo srovnat. Po první půlce to bylo jedna k jedné, když v nastavení vyrovnala Barošová. Po změně strany bylo domácí družstvo lepší, ale góly se dařilo dávat hostům. Sigmě ovšem dokázala ještě dvakrát srovnat, dvěma góly se zaskvěla Veselá.

„Myslím si, že holky trochu svazovala nervozita a to bylo na výkonu cítit. Měli více vyložených šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Penalta na dva tři byla trochu smolná, ale nakonec to holky urvaly aspoň na remízu, za což jsme všichni moc rádi,“ řekl trenér Vlastimil Zeman pro klubový web. „Remíza nás udržela ve druhé lize, i když nakonec jsme ji vzhledem k vývoji zápasu v Teplicích nepotřebovali. Výsledek jsme znali, asi půl hodiny před koncem už to bylo jasné, ale holkám jsme to neříkali, protože jsme chtěli zápas vyhrát. Na stadionu byla příjemná kulisa, myslím, že holky si to užily. Pevně věřím, že si to někdy v budoucnu zase budeme moci zopakovat,“ dodal.

SK Sigma Olomouc – FC Praha 3:3 (1:1)

Branky: 70. a 89. Veselá, 45+1 Barošová, – 18. Harbichová, 67. Mehič, 74. (pen.) Jungová. Rozhodčí: Suchá – Vilímek, Dosoudil. Diváci: 200.

SK Sigma: Kimmelová – Janků (62. Skopalová, 86. Šebestová), Lukaštíková (58. Knilová), Skupinová, Barošová, Baisarina, Rédová, Kvapilová (86. Kolaříková), V. Navrátilová (46. Veselá), Ilčíková, Možíšová. Trenér Vlastimil Zeman.

Další články