Zde může být vaše reklama.

Povedený vstup Fotbalistky SK Sigma zvítězily v Praze

Fotbalistky SK Sigma zvítězily v Praze

foto: Petr Pelíšek

27. 08. 2023 - 18:54

První mistrovský zápas nového soutěžního ročníku se fotbalistkám SK Sigma Olomouc vydařil. Hrály v Praze proti Raptors a získaly tři body.

Po bezbrankovém prvním poločase Hanačky udeřily krátce po pauze. Druhá půlka se hrála teprve dvě minuty, když skórovala Rédova. Nakonec to byla jediná branka, která v zápase padla.

„Byl to klasický první zápas. Raptors spoléhá na silové pojetí hry, což nám chvíli dělalo problémy. V kabině jsme si o přestávce řekli, že musíme hrát jinak, pokud tady chceme uspět, Museli jsme to odbojovat. Naštěstí se nám podařilo těsné vedení udržet,“ řekl trenér Miloslav Novotný. Celý zápas odehrála švédská posila Elin Berggrenová. „Trénovala s námi čtrnáct dnů, tohle byl ale její první zápas. Chvilku jí trvalo, než se rozkoukala, ale do týmu zapadla skvěle. Svoji práci v defenzivě odvedla a bude to jen a jen lepší,“ podotkl.

První zápas v dresu SK Sigma odehrála Švédka Elin Berggrenová. „Jsem ráda, že jsem konečně nastoupila za nový tým. Byl to náročný a vyrovnaný zápas. První poločas jsme byly trošku nervózní, ale o přestávce jsme se semkly a do druhé půlky nastoupily silnější. Měli jsme několik opravdu dobrých šancí, hodně rohů a přímých kopů. Bylo to hodně fyzicky náročné utkání, domácí se pak snažili srovnat. Ale my jsme bojovaly jedna za druhou a výhru dokázaly uhájit,“ řekla.

Prague Raptors – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 47. Rédová. Rozhodčí: Šulcová – Petželková, Lábusová. ŽK: Dědinová, Boučková, Umehara – Novotná. Diváků: 50.

SK Sigma: Schovajsová – Štěpánová, Barošová, Pláničková, Rédová, Kr. Hegrová, Ka. Hegrová (84. Zbořilová), Ševčíková, Baštincová (75. Veselá), Novotná, Berggrenová. Trenér Miloslav Novotný.

Další články