Zde může být vaše reklama.

Béčko začalo vítězit Janotka: Sebevědomí přijde s výsledky

Janotka: Sebevědomí přijde s výsledky

foto: Petr Pelíšek

13. 09. 2023 - 19:00

Po špatném vstupu do soutěže se druholigové béčko SK Sigma Olomouc dostalo na vítěznou vlnu. Tedy zatím mikrovlnku, svěřenci trenéra Tomáše Janotky vyhráli dvě utkání v řadě. Po výhře v Opavě získali tři body i doma v duelu proti Příbrami, čili v obou případech s nedávnými účastní první ligy. Po reprepauze bude hrát béčko v Kroměříži.

„Jsem rád, že jsme výhru z Opavy potvrdili. Pro naše sebevědomí a klid na další práci je to nesmírně důležité,“ řekl po výhře nad Příbramí trenér Tomáš Janotka. „Náš cíl byl jasný. Chtěli jsme doma získat tři body a mít přes reprezentační přestávku větší klid na práci. Z tohoto pohledu jsme maximálně spokojení, protože se nám to povedlo. Po většinu utkání jsem byl s výkonem týmu spokojen. Jediné dva momenty, které bych vytkl, byla lehká pasivita v úvodu druhého poločasu a zbytečně nervózní závěr, kdy jsme dovolili soupeři korigovat na dva k jedné,“ podotkl Janotka.

Druhá výhra v řadě by měla týmu pomoci do herní a psychické pohody, což jsou ve sportu vždy podstatné aspekty. „Je to nesmírně důležitá. Sebevědomí přijde s výsledky. S ničím jiným. Když se vyhrává, tak naladění a rozpoložení kluků a jejich sebevědomí je na úplně jiné úrovni, než když se nedaří a ještě k tomu neboduje. Jsem rád a doufám, že nás to opět nabudí do práce, ale i do výkonů v dalších utkáních,“ uvedl Janotka.

V pokračování rozjezdu jeho tým zastavila reprezentační přestávka. „To je fotbal a my to bereme jako realitu. Budeme mít prostor na to, abychom dobře potrénovali, pozitivně pracovali a dobře se nachystali na následující utkání. Myslím, že jsme schopni, když budeme hrát jako v posledních dvou kolech, uspět i v tom dalším,“ řekl Janotka.

S úvodem sezóny může být trenér béčka SK Sigma spokojený jen částečně. Po osmi kolech mají Hanáci osm bodů a jsou jedenáctí. „Pro vnitřní klid je důležité, že jsme vyhráli poslední dva zápasy. Také pro klid v klubu a atmosféru v kabině. Fotbal se hraje na výsledky. Hlavně v profesionální soutěži. Od toho se všechno odvíjí, jsme si toho plně vědomi,“ uvedl Janotka. „Myslím, že jsme měli získat více bodů, ale bereme to jako fakt. Je vidět, že tabulka je komplikovaná. Žádný tým nedá nikomu nic zadarmo. Na nás je, abychom si body uhrávali sami. Jsem rád, že se nám podařilo nezdar, v podobě nízkého bodového zisku z prvních zápasů napravit posledními výhrami před repre pauzou,“ poznamenal.

Další články