Zde může být vaše reklama.

Béčko startuje venku Janotku čeká druholigová premiéra

Janotku čeká druholigová premiéra

foto: Petr Pelíšek

21. 07. 2023 - 19:00

Ve stejný den jako áčko SK Sigma Olomouc, tedy v neděli 23. července, začne nová sezóna i pro druholigové béčko. A to hraje stejně tak i venku. Duel ve Varnsdorfu má začátek v 17.00. Bude to premiérový zápas proti Tomáše Janotku coby trenéra v profesionální soutěži.

„Snažím se to brát s nadhledem. Nervózní samozřejmě budu, stejně jako hráči. Samotný zápas ukáže. Jsem emotivní člověk a vnímám, že nebudu chtít přenášet tlak na hráče. Musím najít rovnováhu, abych z lavičky byl hráčům prospěšný v době, kdy mě s nějakou radou, podnětem nebo koučinkem budou potřebovat,“ řekl Tomáš Janotka.

S přípravou byl Janotka spokojený, jeho svěřenci v ní pracovali bez závad. „Jsem s ní spokojený. Vím, že v hráčích je obrovský potenciál a proto mi vadí, pokud ho nenaplňujeme, jako třeba v některých pasážích v generálce s béčkem Žiliny. Ale jinak kluci skvěle makali. V každém tréninku. Jestli jsme byli běhat, měli herní trénink nebo měli zápas, tak příkladně bojovali o místa v kádru. Příprava utekla strašně rychle,“ řekl Janotka. Těšit ho může dobrá forma nejen celého týmu, ale také ofenzivních tahounů Štěpána Langra a Jana Fialy. „Je to dobré, jsme hodně nebezpeční. Ale někdy mi vadí, že to ještě ve finále hodně přeháníme. Je potřeba abych byli v šestnáctce ještě větší zabijáci. Pokud tohle zlepšíme, tak budeme ještě produktivnější,“ poznamenal.

Kádr bude béčku razantněji zužovat až později. Na začátku soutěže hraje často v podobných termínech jako áčko, navíc přestupní termín končí až v září, takže je dostatek času. „I s ohledem na to, že příprava je krátká. A nemůžu říct, že jsme stoprocentně přesvědčení koho pouštět, protože mezi kluky jsou fakt malinké rozdíly. Takže zatím se nějaké velké pouštění nekoná,“ řekl Janotka. Zatím odešli na hostování do třetiligového Uničova stoper Jan David a záložník Patrik Michl.

Start soutěže nestihnout dva hráči. Na marodce jsou Matěj Hadaš a Daniel Grečmal. „Grečmal naštěstí nemá tak vážné zranění, za dva tři týdny by se mohl zapojit do tréninku. Hadaše trápí svalové zranění, to je hodně nečitelné, ještě není fit,“ uvedl Janotka. Připraven by měl být nigérijský stoper David Jaja, který na Hanou přišel z Liberce. Naopak v kádru již není záložník Patrik Slaměna, který odešel do Prostějova.

Úvod sezóny čeká béčko v neděli ve Varnsdorfu. Hraje ve stejný den jako prvoligové áčko na Spartě, takže by mělo hrát co nejvíce kmenových hráčů týmu. „Jsme na to připraveni. Řešíme to, aby byl tým dobře složený i bez případných posil z áčka. Ted to koliduje se zápasem áčka, což je velká příležitost pro mladé hráče. A je třeba si jí vážit. A sezónu dobře odstartovat,“ uvedl Janotka.

Další články