Zde může být vaše reklama.

Vybojovaná výhra Jílek body bral, výkon nechápal

Jílek body bral, výkon nechápal

foto: Petr Pelíšek

07. 08. 2023 - 21:55

Fanoušci, tři body a góly Juliše s Vodhánělem. Přesně tyto tři věci těšily trenéra SK Sigma Olomouc Václava Jílka po zápase třetí kola FORTUNA:LIGY. V tom Hanáci vyhráli na stadionu 1.FC Slovácko dva nula. Ovšem Jílek si byl moc dobře vědom, že tentokrát nebyl zisk tří bodů podložen dobrým výkonem jeho týmu. Právě naopak.

Po zápase trenér Sigmy vypadal spokojeně, ale zároveň nebyl úplně rozveselen. Dobře totiž věděl, že jeho ekipa zaostala daleko za svými možnostmi. „Nechci mluvit o zaslouženém vítězství, ale hlavně v prvním poločase jsme nepředvedli vůbec nic. Pro Slovácko musí být složité takovou porážku kousat. Dobří byli fanoušci, ale tím výčet pozitiv končí. Dali jsme jednoduchý gól, ale pak hrálo Slovácko. Nestíhali jsme, strašně jsme kazili, takto jsme se prezentovat nechtěli a doufám, že už ani nebudeme,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma. „Ve druhém poločase už jsme byli kompaktnější, po vystřídání nám to už trošku začalo fungovat. Pak tam chyběla kvalita ve finální fázi, měli jsme tam dost velkých šancí. Jsem spokojený se třemi body, vyhráli jsme v Hradišti po jedenácti letech,“ podotkl.

Stejně jako v prvním kole v Praze na Spartě i tentokrát po prvním poločase vystřídal Martina Pospíšila, jednu z největších opor týmu. „Martin je vynikající hráč, ale když mu to v ofenzivě nejde, tak pak máme problém, neudržíme míče. Nám tam v prvním poločase ve středu pole chyběla kvalita a odvaha. Nebylo to hrou domácích, to jsme věděli, že taková bude. Ale nehráli jsme dobře. Byli jsme pomalí v posunech, málo agresivní. Spíš jsme jen stínovali a běhali za protihráči. To je pro mě velký otazník nebo spíš vykřičník,“ uvedl Jílek.

Do druhého poločasu se rozhodl střídat, ale během patnácti minut přestávky hráče moc nehuboval. „V kabině to bylo v klidu. Moje první věta byla, že máme velkou výhodu, že už hůř hrát nemůžeme. Slabší výkon než první poločas jsem snad od nás neviděl. Hráčům jsme jen řekli nějaké věci taktického charakteru. Museli se zlepšit a minimálně zčásti se to podařilo,“ řekl Jílek.

Olomoucký lodivod ale jinak moc dobře věděl, že všechny body jeho mančaft získal s poměrně velkou dávkou štěstí. „Slovácko mělo v prvním poločase čtyři pět brankových situací, kdyby to trefili … Byli v těch šancích, ale netrefovali to. Jinak jsme pak ve druhém poločase velmi dobře bránili. Pokorný i s maskou předvedl vynikající výkon. Slovácko spíše hrozilo dlouhými míči, pak už také bylo nervóznější. Povedlo se nám bránit i standardky. V minulé sezoně jsme z rohu neinkasovali a nyní v tom pokračujeme. Kluci to vnímají, jsou to situace, které můžou rozhodnout. A to platilo i nyní, soupeře jsme v tom uhlídali,“ poznamenal.

Ve srovnání s předchozím kolem tentokrát chyběl obránce Vojtěch Křišťál. Hned po domácí premiéře s Karvinou šel totiž na marodku. „Křišťál nebyl fit už na předchozí zápas, hrál se sebezapřením. Problémy jsou u něj přetrvávající, dostal klidový režim. Absolvoval nějaké odběry, doufám, že léčba zabere a bude rychle fit,“ vysvětlil Jílek.

Mezi střelce se kromě Lukáše Juliše zapsal tentokrát ještě Jan Vodháněl. Ten má za sebou na záložníka celkem produktivní přípravu a dobrou formu si z ní přenesl i do úvodu soutěžního ročníku. „Vodháněl patřil k nejnebezpečnějším hráčům, minule šance vypracoval a jednu sám nedal. Na Spartě také ukazoval nebezpečnost. Očekávám, že bude patřit k hráčům, kteří tým potáhnou. V Hradišti to naplnil gólem, ale čekám, že bude ještě lepší,“ uvedl trenér Sigmy.

Ve třetím ligovém kole vychytal první čisté konto v sezóně brankář Matúš Macík. V závěru zápasu musel být ošetřován. Ale naštěstí pro Sigmu nešlo o nějaký zásadní zdravotní problém, i když vedle lavičky už se pro jistotu rozcvičoval náhradní gólman. „Macík dostal křeč, velkou. Trefil už byl nachystaný. Nebylo by to dobré do našeho plánu, ale i to se stává,“ uvedl Jílek.

Další články