Zde může být vaše reklama.

Hladká výhra na úvod Krajčovič začal s devatenáctkou dobře

Krajčovič začal s devatenáctkou dobře

foto: Petr Pelíšek

09. 08. 2023 - 16:56

Jasnou výhrou čtyři k nule nad pražskou Duklou vstoupila do nového soutěžního ročníku devatenáctka SK Sigma Olomouc. Trenér Jan Krajčovič mohl svůj tým po povedeném duelu pochválit. „Jsem rád, že jsme práci z přípravy prodali hned v prvním zápase. A vstoupili jsme do sezóny vítězně,“ řekl Krajčovič.

Jaká dřina bylo první utkání soutěže?

První zápasy sezóny jsou trošku ošidné. Každý do ní vstupuje s tím, že chce první utkání zvládnout. Takže dřina to určitě byla. Jsme rádi, že byla vítězná. Hlavně jsem rád, že kluci za pracovitý zodpovědný výkon do defenzivy a naopak dobrý a kreativní do ofenzivy, byli odměněni vítězstvím čtyři nula. Byly tam hezké góly a hezké akce v celém utkání. Jsem rád, že jsme práci z přípravy prodali hned v prvním zápase. A vstoupili jsme do sezóny vítězně.

Výsledek čtyři nula vypadá na hladký a jednoduchý zápas. Ale zase tak lehké to nebylo.

Myslím, že do gólu na dva nula, který to zlomil, to byl vyrovnaný zápas. My jsme možná měli více šancí, ale pořád to v poli bylo srovnané. Dukla byla nebezpečná, i tím rozestavením tři pět dva, určitě zlobila. Měla tam nějaké momenty. Ale rozhodl to druhý gól, po kterém jsme vzápětí přidali třetí. Nakonec už čtvrtý a pak to možná vypadalo snadno. Určitě to ale nebyla jednoduchá a jednoznačná výhra.

Druhou branku dal Nechvátal, který byl na hřišti jako střídající hráč pár sekund. Vždycky se pak říká, že trenér na to má talent a měl šťastnou ruku při střídání.

Tak asi ten talent na to mám (směje se). Ne, samozřejmě všichni hráči vědí, že mají v týmu nějakou roli, byť by každý z nich chtěl být na hřišti v základní sestavě. Ale stejně důležitou roli mají i střídající hráči. A tentokrát Matyáš Nechvátal jako střídající hráč dal dvě branky. Svoji roli splnil perfektně. A to, že skóroval hned po střídání, to je hlavně o něm, když tu akci zvládl perfektně. Na to, jak je mladý, zakončil s velkým klidem a dal nám ten gól, který rozhodl.

Pozitivní je, že se prosadili oba hrotoví útočníci. První branku dal Proniuk, kterého pak střídal dvougólový Nechvátal.

Ano. Všichni hráči jsou pro tým důležití, byť to někdy může znít jako fráze. Pro nás je dobré, že na každou pozici máme dva velmi vyrovnané hráče. Což je někdy těžší pro trenéry, ani ne udělat sestavu, ale možná i jen udělat nominaci. A když to pak hráči splní, že jeden dá gól a ten, co po něm nastoupí, také, tak je to jen pozitivní. Je vidět, že v týmu konkurence je. Kdyby se nedařilo jednomu, tak naskočí druhý. Ale proto je tým také široký.

Nebudete muset po vysoké výhře před dalším zápasem tým trošku krotit?

Věřím, že kluci jsou už natolik zkušení a vyspělí, že vědí, že jedna vlaštovka celé jaro nedělá, byť je to dobrý start. Ale čeká nás nyní velmi těžký zápas v Mladé Boleslavi, kde to nebude vůbec jednoduché. Věřím, že nám ta výhra dodá optimismu, ale určitě nebudeme létat někde v oblacích. Na výhru z prvního kola budeme chtít navázat.

Bylo v tom prvním mistrovském utkání sezony všechno to, na čem jste pracovali v přípravě? Nebo budete hráčům něco vytýkat?

Nemyslím si, že by na něco kluci zapomněli. V devatenáctce už toho mají spoustu za sebou, měli u mnoho výborných trenérů a věřím, že řadu dalších ještě budou mít po mně. Ale samozřejmě některé detaily ještě chceme ladit a zvládnout. Jsme hlavně rádi také za nulu vzadu, protože s tím jsme se v přípravě trošku trápili. Tam vidím posun. Jsme také rádi za ty čtyři branky, protože góly se v devatenáctce nedávají lehce. Ale určitě jsou tam nějaké chybky, na kterých budeme pracovat, které budeme odstraňovat. Ovšem ty si nechám pro tým.

Další články