Zde může být vaše reklama.

Změny se nepovedly Látal: Zbytečné chyby nás stojí body

Látal: Zbytečné chyby nás stojí body

foto: Petr Pelíšek

03. 03. 2021 - 14:00

Chtěli další tři body, ale nakonec z toho nic nebylo. Fotbalisté SK Sigma Olomouc v neděli doma v duelu 21. kola FORTUNA:LIGY proti Zlínu selhali v ofenzivě. A když dostali branku z penalty po zbytečném faulu, byla z toho prohra. „Je to rána, chtěli jsme to zvládnout, chtěli jsme vyhrát a mít tři body. Bohužel se nám to nepovedlo a jsme z toho zklamaní,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Sigma doma nezvládal souboj se Zlínem. Jak utkání hodnotíte?
Převládá u nás zklamání, zápas jsme nezvládli. Trošku jsme zamíchali sestavou, vsadili jsme na zkušenost. Věděli jsme, že to pro nás bude těžký zápas do útočné fáze, protože Zlín má dobře propracovanou defenzivu. Těžko jsme se tam dostávali. Bylo to o první chybě, bohužel jsme ji udělali my. Dostali jsme gól z pokutového kopu. Ve druhém poločase jsme se to snažili oživit, přešli jsme na tři obránce a dva útočníky, ale těžko jsme se tam dostávali, těžko jsme si tvořili šance. Hra byla kostrbatá, prohráli jsme spoustu soubojů ve středu hřiště. Jsme zklamaní, chtěli jsme vyhrát, ale to se nám nepodařilo.

Na střídání nebyl připravený k možnému střídání. Byl to nějaký problém?
Nebyl. Byli tam Daněk nebo Hála, kteří můžou nastoupit do útočné fáze, takže v tom problém nebyl. Problém v tom, že jsme v útočné fázi hráli špatně. Ani Nešpor ani Chytil se nedokázali prosadit. Nebylo to o tom, jestli byl na lavičce útočník nebo ne.

Utkání rozhodla další zbytečná penalta.
U nás už je to tak, že v každém zápase uděláme nějakou chybu, která nás stojí body. A bohužel to tak zase bylo. Úplně zbytečně jsme šli do nějakého souboje, ve kterém ani nebylo zapotřebí faulovat. To jsou chyby, na které doplácíme. A stojí nás to body.

Sigmě se herně vůbec nedařilo, něco málo šancí bylo v podstatě jen po standardkách. V čem byla chyba?
Nebyli jsme schopni se v útočné fázi prosadit. Zlín se dobře zatáhl, v obranném bloku dobře pracoval. Chtěli jsme se prosadit po stranách, ale to se nám nedařilo. Chybělo nám tam trošku více odvahy jeden na jednoho, dostat se do zakončení. Bohužel jsme to nezvládli.

Hlavně první poločas byl poněkud vlažný. Měl jste také ten dojem?
Ano, souhlasím. Jako by se nám nechtělo, jako bychom nechtěli vyhrát, jako bychom už byli v pohodě. Vázal kombinace, prohráli jsme každý osobní souboj. A pokud nebudeme mít střed hřiště, budeme tam prohrávat souboje, tak nebudeme úspěšní.

A nechtěl jste střídat už hned po přestávce?
Už jsme to měli v poločase nachystané. Ale něco jsme si kabině řekli, tak jsme ještě chvíli počkali, jestli se něco nezmění. Doufal jsem, že si vynutíme tlak, nestalo se tak, tak jsme do toho sáhli. Pak jsme Zlín trošku zatlačili, ale do šancí jsme se dostali jen po standardních situacích. Celý zápas se nám nedařilo překonat obranu soupeře.

Říká se, že vítězná sestava se nemění. Brno jste porazili, ale základní jedenáctka proti Zlínu byla hodně jiná. Proč?
Chtěli jsme prostě vsadit na zkušené hráče. Vrátili se nám Houska a Vepřek. Zápas s Brnem jsme sice vyhráli, ale neodehráli jsme ho dobře. Chtěli jsme to trošku přeskupit, ale musím přiznat, že se nám to nepovedlo.

Ani na lavičce nebyli Zmrzlý, Yunis nebo Zifčák. Prostě se nevešli do nominace?
Ano. Máme v kádru třiadvacet hráčů, tak jsme se rozhodli. A po tomto utkání budou zase jiné změny. Každý si svým výkonem říká o další nominaci.

Další články