Zde může být vaše reklama.

Chaos na FACŘu Los třetího kola MOL Cupu se bude opakovat

Los třetího kola MOL Cupu se bude opakovat

foto: Petr Pelíšek

14. 09. 2023 - 19:16

Los 3. kola MOL Cupu se bude v pátek 15. září od 12:00 opakovat. Po právní konzultaci se tak řídící orgán soutěže rozhodl kvůli chybě při nasazení v původním termínu losu. Uvedla to fotbalová asociace na svém webu.

FAČR zvažovala různé varianty řešení, aby s ním souhlasily všechny dotčené kluby a zároveň aby nebylo právně napadnutelné.

Nasazení klubů ve 3. kole MOL Cupu řeší rozpis soutěže v článku 7. Licenční kluby (první a druhá liga) mají být rozděleny na nasazené a nenasazené podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku. Patnáct prvoligových týmů, které do 3. kola postoupily, tak měla namísto Dukly Praha doplnit Zbrojovka Brno. Ta totiž v minulém ročníku hrála nejvyšší ligovou soutěž.

„Bohužel došlo k mému chybnému výkladu článku z rozpisu soutěží o nasazování ve třetím kole MOL Cupu, kdy jsem rozhodl podle aktuální tabulky druhé ligy. Mezi vedoucími týmy druhé ligy Duklou a Vyškovem proběhl los, podle kterého jsem určil jako nasazenou Duklu. Jsem si vědom toho, že došlo k mylnému kroku a že nasazená měla být Zbrojovka Brno, která se v minulém ročníku umístila šestnáctá v první lize,“ vysvětlil předseda Řídící komise TOP soutěží FAČR Martin Drobný, který má Pohár FAČR v gesci.

Předseda FAČR Petr Fousek byl o situaci informován na jednání UEFA v zahraničí: "Omluva klubům i fanouškům je naprosto na místě. Opakování losu z důvodu pochybení lidského faktoru je vždy nemilé, ale není jiná možnost, jak věc řešit. Určitě budou přijata taková opatření, aby se to neopakovalo."

Další články