Zde může být vaše reklama.

Už zase chytá Macík: Jsem rád, že jsem zase zpět v bráně

Macík: Jsem rád, že jsem zase zpět v bráně

foto: Petr Pelíšek

27. 02. 2023 - 16:19

Po půl roce se zase vrátil do akce brankář SK Sigma Olomouc Matúš Macík. Loni v srpnu v utkání na Spartě si přivodil zranění, které si nakonec svou neobvyklostí vyžádalo dlouho pauzu. Nyní už je ale Macík fit a zpět, poslední únorovou sobotu odchytal za béčko poločas přípravného utkání proti Kroměříži. A byl samosebou rád, že je zase v akci. „Cítím se výborně, cítím se fit. Potřebuju dotrénovat pár věcí, pár detailů,“ řekl Macík.

Čekání na návrat zpět jste měl hodně dlouhé.

Ano, je to prakticky půl roku. Člověk ani nevěří, že se něco takového může stát. Jsem hrozně rád, že jsem zase mohl nastoupit, byl to po dlouhé době první zápas, jeden poločas. Ale trénuju teprve dva týdny, jsem doopravdy vděčný, že jsem zase mohl být v bráně.

Zdravotně už jste stoprocentně v pořádku? Nebo ještě máte nějaké limity?

Ještě nemůžu říct, že by to bylo stoprocentní. Potřebuju ještě dohnat tu ztrátu, půl roku jsem netrénoval. Všechno potřebuju dohnat, s trenérem vychytáváme všechny mouchy, mám kolem sebe lidi, kteří se o mě starají, mám trenéra, který pro mě chce jen to nejlepší a chce se mnou trénovat co nejvíce. Mám kolem sebe ty nejlepší lidi a doufám, že za chvilku to bude stoprocentní.

Dohnat musíte spíše kondici nebo orientaci při hře, odhad prostoru a takové ty nutné záležitosti.

Nemyslím dohnat tu kondiční stránku. Spíš jde o to, abych se dostal do těch pozic, ve kterých mám být. Za půl roku z toho člověk trošku vypadne a potřebuje zase dobře vnímat prostor v bráně. Dobře se přesunout, najít si ten správný prostor, správné místo. Jde hlavně o tohle. A pak trošku doposilovat nohy, a dodělat kondici. Ale to není takový problém, to dovedu do měsíce dohnat.

Možná i to vnímání prostoru způsobilo, že dlouhé balony proti Kroměříži asi nebyly úplně podle vašich představ.

Ano, neměl jsem míč na noze půl roku a teď jsem konečně kopal. Není to ono, ale jsme spokojený za to, co je. Nevyšlo mi to, dostal jsem gól, ale vůbec mi to nevadí. Jsem rád, že jsem zase zpět v bráně a věřím tomu, že postupně to bude lepší a lepší, takové, jako předtím.

Kdy budete připraven pro ligový zápas?

To je otázka, na kterou neumím odpovědět. Záleží na tom, jak se vše bude vyvíjet na tréninku. Doufám, že to bude co nejdříve. Cítím se výborně, cítím se fit. Potřebuju dotrénovat pár věcí, pár detailů. Už to závisí jen na těch detailech. Když to půjde všechno podle plánu, tak jsem tam, věřím, co nejdříve.

Měl jste už někdy tak dlouhou zdravotní pauzu?

Ještě ne. Moje nejdelší zranění bylo přibližně na dva měsíce. S tímto jsem ještě neměl zkušenosti. Co se týká psychiky, tak to je velmi náročné, protože jsem dost dlouho vlastně nevěděl, co mi je. Doktoři na to nemohli dlouho přijít. Takže pak musí člověk pracovat sám se sebou, s vlastní hlavou a zdokonalovat se i v tomto.

Další články