Zde může být vaše reklama.

Osmifinále poháru MOL Cup: Sigma hraje v Liberci

MOL Cup: Sigma hraje v Liberci

foto: Petr Pelíšek

25. 11. 2022 - 15:00

Poslední mistrovský zápas letošního roku čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc poslední listopadovou sobotu. To budou hrát zápas 4. kola, tedy osmifinále, MOL Cupu. O postup do jarní fáze domácího poháru budou Hanáci bojovat v Liberci od 15.00.

Po podzimní části FORTUNA:LIGY jsou fotbalisté SK Sigma Olomouc na čtvrtém místě tabulky, mají čtyřiadvacet bodů. Jejich sobotní soupeř má o tři body méně a je devátý. Oba celky spolu hrály na začátku sezony na Andrově stadionu, utkání šestého ligového kola skončilo nerozhodně jedna k jedné.

Remízou se tentokrát skončit nemůže, jde o postup v poháru. Sigmě by měl venkovní zápas vyhovovat, čtrnáct ze svých čtyřiadvaceti bodů uhrála na hřištích soupeře, je dva celky z celé ligy jsou na tom v tomto ohledu lépe.

Ligový podzim sice skončil před dvěma týdny, ale Olomoučtí nezaháleli. Spousta hráčů byla na reprezentačních srazech, například útočník Mojmír Chytil dal hattrick proti Faerským ostrovům. Navíc Hanáci odehráli zápas zimní Tipsport ligy proti Zlatým Moravcům. „Čeká nás závěrečné soutěžní utkání. Budeme chtít navázat na poslední výsledky v lize a potvrdili dobré výkony. Hlavním cílem v Liberci je samozřejmě postup. Přestávka před pohárovým zápasem je netradiční, ale vyplnili jsme ji zápasem Tipsport ligy se Zlatými Moravci. Nemělo by to na nás mít vliv. Někteří kluci si odpočinuli, byly tam reprezentační povinnosti. Myslím, že jsme čas využili. Vnímám to tak, že na konci listopadu se běžně hrávalo. Není to nic, co by nám mělo způsobit problém,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Sigmu i před posledním mistrákem roku 2022 trápí marodka, mimo hru jsou ze zdravotních důvodů Matúš Macík, Lukáš Greššák a Martin Košťál, v tipsportligovém zápase scházeli také Jiří Spáčil a Jan Vodháněl, kteří také nebyli fit. Plus zkušené opory Vít Beneš a Radim Breite, kteří dostali volno.

Utkání FC Slovan Liberec versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 26. listopadu od 15.00 (rozhodčí Lukáš Nehasil – Lukáš Slavíček, Lucie Ratajová).

Pravděpodobné sestavy
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Fukala, Červ, Valenta, Višinský, Mikula - Van Buren, Rabušic. Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Zifčák– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články