Zde může být vaše reklama.

Další nový hráč Nigérijec Dele Israel je hráčem SK Sigma

Nigérijec Dele Israel je hráčem SK Sigma

foto: Petr Pelíšek

15. 02. 2023 - 16:27

Nigérijský ofenzivní univerzál Dele Israel uspěl na zkoušce v SK Sigma Olomouc. Na Andrově stadionu podepsal smlouvu na dva a půl roku, hanácký klub o tom informoval na svém webu.

Israel v Sigmě trénoval od minulého týdne, v sobotu odehrál poločas přípravného utkání proti Prostějovu. „I v tomto případě se díváme především do budoucna. Dele je stále mladý fotbalista, určitě nejde o okamžitou posilu. Je třeba s ním dále pracovat a věříme, že se podaří rozvinout potenciál, který v něm vidíme,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

Nigérijec Dele Ola Israel (2001) v předchozích třech sezonách působil v Lotyšsku a v zimě se připravoval s Mladou Boleslaví. Za FK Liepaja a BFC Daugavpils odehrál ofenzivní univerzál v lotyšské nejvyšší soutěži 66 zápasů, dal 8 branek.

„Viděli jsme ho v tréninku, byl hodně zajímavý. Myslím, že proti Prostějovu neodehrál špatný zápas. Přináší do hry jiné prvky fotbalu, než jiní naši hráči,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Israel je třetím hráčem z Nigérie v současných kádrech SK Sigma Olomouc. Od loňského září jsou hráči hanáckého klubu Precious Ucmechukwu Nwankwo a Moses Emmanuel Amasi.

Další články