Zde může být vaše reklama.

Končí v SK Sigma Obránce Ondřej Zmrzlý přestoupil do Slavie

Obránce Ondřej Zmrzlý přestoupil do Slavie

foto: slavia.cz

05. 01. 2024 - 18:26

O jednu z opor přišel krátce po startu přípravy prvoligový SK Sigma Olomouc. Obránce Ondřej Zmrzlý (1999) přestoupil do Slavie Praha. Oba kluby o tom informovaly na svých webech. V Edenu bělkovický rodák podepsal smlouvu do 30. června 2027. Opačným směrem pak putuje gambijský útočník Ebrima Singhateh, který přijde na Andrův stadion na roční hostování bez opce.

„Ondra může být pro náš tým velkou posilou. Hraje na postu levého obránce, ale velký přínos vidíme i v jeho univerzálnosti a možnosti alternace ve středu hřiště. V minulosti se nám to už několikrát vyplatilo, a to je také jeden z důvodů, proč jsme si Ondru vybrali,“ řekl pro klubový web trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

„Všem moc děkuju za přivítání. Jsem obrovsky šťastný, že přestup dopadl. Posun z Olomouce do Slavie, do největšího českého klubu, je to nádherný pocit. Mám ohromnou radost, že to celé dopadlo takhle rychle,“ řekl Ondřej Zmrzlý.

V novém klubu se Zmrzlý setká s Mojmírem Chytilem, který odešel do Slavie vloni. V kádru Pražanů je ještě olomoucký odchovanec Petr Ševčík a také brankář Aleš Mandous, který na Hané působil. „S Mojmou se známe více méně celý fotbalový život, pamatuju si, že jsme proti sobě hráli už v dobách, kdy ještě ani nehrál za Sigmu. Je super, že tu takové kluky mám, s Mojmou jsem prošel takřka celou kariéru v Olomouci, doufám, že se mě pro začátek ujme. S Mandym se znám taky dlouho, v A-týmu Sigmy jsme spolu hráli možná čtyři roky. Ševu jsem jediného nestihl, chyběly asi dva roky,“ uvedl Zmrzlý.

„Ondra udělal v poslední době pokrok. Ustálil své výkony a potvrdil to na podzim i čísly. Je logické, že chce udělat další krok ve své kariéře a zkusit se posunout výš. V tom hráčům nechceme bránit, pokud je případná nabídka výhodná i pro klub. Stanovili jsme si jasné podmínky, které Slavia splnila, takže jsme se nakonec dohodli. Ondrovi přejeme v další kariéře hodně štěstí,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

V elitní soutěži odehrál Zmrzlý za Sigmu 128 zápasů, dal 12 branek.

Další články