Zde může být vaše reklama.

Oslavy sta let Sigmy Olomouc: Kubíček, Rak a další nesměli dovnitř?

Oslavy sta let Sigmy Olomouc: Kubíček, Rak a další nesměli dovnitř?

21. 01. 2019 - 00:00

Velkolepým plesem zahájila Sigma Olomouc oslavy stého výročí založení klubu, další akce se během roku chystají. Na světě už jsou ovšem i kontroverze - na víkendovou akci nebyl pozván například Jiří Kubíček, dlouholetý manažer klubu a strůjce nejen pohárových úspěchů Sigmy. Olomoucký fotbal se tak dostává do podobné situace, jako hokej, který pro změni ignoruje mistry extraligy z roku 1994.

Foto z výstavy v Šantovce. najdi na panelech Jiřího Kubíčka!

jaro_banner_web

Na ples byli pozváni snad všichni, kteří kdy měli s klubem něco společného, ovšem kromě Kubíčka s Rakem a několika dalších "nevzvaných". Jak sdělila redakci jedna z person non grata Martin Rak, celá řada přátel mu sice slíbila zajistit místo u stolu, za což jim byl vděčen, nabídky ale nakonec nevyužil. "O mě ale nejde, úspěchy v pohárech jsou hlavně zásluha Jiřího Kubíčka," řekl redakci Martin Rak.

Nepozvání dvou manažerských veličin nedávné minulosti ovšem vzbudilo ve městě reakce. "Byli pozváni snad téměř všichni, kdo klubem v minulosti prošli. Vlastně všichni ne. Nebyli pozváni například Jiří Kubíček nebo Martin Rak. Sigma tak nevyužila šanci k pokusu o historické smíření a opět ukázala svou nekonečnou malost. Není to malost klubu, nýbrž malost některých lidi, kteří po desítky let stojí v čele Sigmy. Malost lidí, kteři vás jsou schopni po léta nezdravit, když máte jiný názor, přecházet na opačnou stranu chodníku anebo klopit zrak, aby se vám nemuseli podívat do očí. Ať je Jirka Kubíček jakýkoli, jeho podpis pod historicky největšími úspěchy Sigmy je naprosto neoddiskutovatelný a nezpochybnitelný. Proto měl být pozván," uvedl na svém facebooku další bývalý manažer Sigmy z před několika let Robert Runták.

Výstava v Šantovce: Kubíček nebyl, neexistoval

Již od dnešního dne mohou příznivci SK Sigma Olomouc navštívit expozici vytvořenou u příležitosti 100. výročí založení olomouckého fotbalového klubu. Sigma o akci informovala na svém webu. Oficiální termín zahájení výstavy v 1. podlaží Galerie Šantovka je v úterý 22.ledna, fanoušci klubu a návštěvníci galerie ji však mohou vidět již od pondělka. Na několika panelech jsou ke zhlédnutí jednotlivé etapy vývoje klubu a jeho největší úspěchy včetně tažení evropskými poháry. Svůj prostor zde dostanou i významní trenéři či hráčské legendy, které v minulosti reprezentovaly barvy klubu. Ani tato výstava nicméně nijak neodkazuje na nejvýraznější manažerskou postavu celého klubu, a Jiří Kubíček je cudně zobrazen pouze na několika týmových fotografiích z osmdesátých let.

-ms-

Další články