Zde může být vaše reklama.

Play-off začíná Sigma venku

Play-off začíná Sigma venku

28. 04. 2019 - 08:48

Nově zavedená nadstavbová část FORTUNA:LIGY pod názvem FINÁLE FORTUNA:LIGY začne v pátek dvěma zápasy semifinále skupiny o Evropu. To se přesně týká SK Sigma Olomouc, Hanáci skončili na osmém místě, do první šestky se jim nepodařilo proklouznout. V sobotu odstartují boje také v elitní skupině o titul i ve skupině o záchranu. O novém mistrovi bude jasno nejpozději 26. května.

Skupina o Evropu bude vypadat takto - čtyři celky ze 7. až 10. místa se v ní vyřazovacím způsobem na dva zápasy utkají o to, kdo vyzve 1. června v kvalifikačním duelu o Evropskou ligu čtvrtý nebo pátý tým ze skupiny o titul. V semifinále na sebe narazí Mladá Boleslav s Teplicemi a Olomouc se Zlínem. Ovšem poněkud nepochopitelně, oproti všem zvyklostem, začíná Sigma venku, výhodu domácího prostředí pro lépe postavený tým v tabulce si z hokeje fotbal nevzal.

Vítěz skupiny o Evropu pak bude proti lepšímu ze souboje 4. s 5. týmem. To bude na jedno utkání, ovšem zde už se, v poněkud zvláštním systému, hraje u lépe postaveného v tabulce základní části.

Program skupiny o Evropu:
Semifinále:zápasy:
1. zápasy: Pátek 3. května: 18:00 Teplice - Mladá Boleslav, Zlín - Olomouc
2. zápasy: Neděle 12. května: 15:00 Mladá Boleslav - Teplice, Olomouc - Zlín.
Finále:
1. zápas: Pátek 17. května: 18:00 vítěz 7/10 - vítěz 8/9 (doma tým hůře umístěný po základní části).
2. zápas: Pátek 24. května: 18:00 vítěz 7/10 - vítěz 8/9 (doma tým lépe umístěný po základní části).

Kvalifikační utkání o Evropskou ligu:
Sobota 1. června: 15:00 4./5. tým skupiny o titul - vítěz skupiny o Evropu.

Další články