Zde může být vaše reklama.

Sigma veze tři body Plšek oslavil stovku vítěznou brankou

Plšek oslavil stovku vítěznou brankou

foto: Petr Pelíšek

03. 08. 2019 - 18:55

Ve 4.kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc dnes v Liberci. Modrá lavina veze domů všechny tři body, utkání rozhodl pět minut před přestávkou záložník Jakub Plšek, který hrál stý prvoligový zápas.

Trenér Radoslav Látal musel udělat ve složení základní sestavy dvě změny. Pro zranění nemohli nastoupit obránce Michal Vepřek a útočník Martin Nešpor, místo nich nastoupili o dzačátku Milan Kerbr a Jakub Yunis.

Vstup měla Sigma do zápasu dobrý a odvážný. A už ve 3. minutě kopala první roh. Vzápětí druhý, ale ohrožení brány z toho nebylo. Vzápětí zakončoval po centru Kerbr Yunis, ale s jeho pohotovým pokusem si liberecký brankář poradil. Ve 14. minutě došlo na třetí olomoucký roh. Ovšem ani ten k zakončení nevedl. O tři minuty později museli Hanáci střídat, místo zraněného Lukáše Greššáka šel hrát Ondřej Zmrzlý. Dvaadvacáté minuta přinesla pro Sigmu čtvrtý roh v utkání. Z toho nic nebylo, protože hlavní rozhodčí Houdek si vymyslel útočný faul … Za další čtyři minuty zahrávali první roh v utkání domácí, ale olomoucká obrana neměla žádný problém. O něco aktivnější byli v poli hosté, ale ani jeden z týmů si nějakou dobrou šanci vytvořit nedokázal. Až ve 34.minutě vyrazili do brejků domácí, naštěstí pro hosty Potočný hodně minul. Vzápětí Liberec zahrozil znovu, brankář Reichl si s lobem Malinského poradil. V této fázi utkání byli domácí nebezpečnější, Reichl musel ven z brány. Ale udeřila Sigma. Ve 40. minutě oslavil stý prvoligový start vstřelenou brankou Jakub Plšek, bylo to po centru Pilaře.

Po přestávce se Sigma nikam nehnala. Hlídala si jednobrankový náskok a čekala na nějakou šanci. V 55.minutě nebyli domácí daleko k vyrovnání, po přímém kopu hlavičkoval Karafiát, naštěstí pro hosty vedle. O tři minuty později měla velkou šanci Sigma. Po centru Kerbra zleva hlavičkoval Yunis, míč proletěl půl metru vedle levé tyčky. Po hodině hry měl další možnost Kerbr, jeho ránu liberecký brankář vyrazil. Stejně jako v 70.minutě po přízemní střele Falty. Za další tři minuty zahrozil Liberec po rohovém kopu, ale brankář Reichl balon ztlumil v koši. Pak Hanáci ubránili bez potíží další dva rohy. Čtyři minut před koncem měla Sigma obrovské štěstí. Po dlouhém nákopu zakončoval z voleje Pešek, ale trefil jen břevno. V závěřených minutách už si Hanáci výhru pohlídali.

"Jsme šťastní za tři body. Hlavně kvůli našemu těžkému úvodu jsou to pro nás zlaté body. Samozřejmě liga bude trvat ještě dlouho, právě proto je to pro nás takové povzbuzení a nabuzení mančaftu. Jsme za to velice rádi. Neříkám, že jsme byli lepší, ale podařilo se nám vstřelit branku. Posledních pět minut prvního poločasu jsme prospali a Liberec se dostával do šancí. Ale to jsme přestáli. V kabině jsme si řekli, že musíme vydržet ve druhém poločase 15 minut, že ten zápas bude vyhrocený, domácí do nás budou šlapat a do konce zápasu to bude o vyhrávání soubojů. Trošku se štěstím se nám to podařilo až do konce udržet a jsme za to velice rádi," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Další zápas hraje Sigma příští sobotu doma proti Karviné (17.00).

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 40. Plšek. Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Vlček. ŽK: Breite, Mara, Kuchta, Potočný – Kerbr, Sladký. Diváci: 3940.

Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite, Oscar – Malinský (70. Pešek), Mara (59. Alibekov), Potočný – Musa (52. Kuchta). Trenér Pavel Hoftych.
SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Beneš, Jemelka, Kerbr (80. Texl) – Pilař (87. Látal), Houska, Greššák (17. Zmrzlý), Plšek, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články