Zde může být vaše reklama.

Promarněné šance stály Sigmu body

Promarněné šance stály Sigmu body

13. 04. 2019 - 19:00

Dvě kola před koncem základní části FORTUNA:LIGYnemají fotbalisté SK Sigma Olomouc ještě jistou záchranu a účast v první desítce. Mohli to změnit dnes v Opavě, jenže to by nesměli prohrát jedna dva. Hanákům se moc nedařilo ofenzivě, navíc po dvou střelách Slezanů na branku dvakrát inkasovali.

Sigma byla v poli lepší, ale produktivita se držela Opavských. Ti šli do vedení v 16.minutě po střele Jursy zdálky, na kterou se brankář Buchta nedokázal natáhnout tak, jak bylo třeba. Domácí pak přečkali několik závarů před brankářem Šromem, dobré šance měli Plšek, Chvátal, Falta nebo Dvořák. Až minutu před přestávkou srovnal po rohu Plšek.

Ve druhé půlce to bylo podobné. Sigma byla fotbalovější, šance neproměnili, když vedení na hanáckou stranu mohli strhnout Zahradníček, Falta, Plšek nebo Chvátal. Jenže to se nepovedlo a když pak sedm minut před koncem brankář Buchta jen vyrazil před sebe trestných kop Zavadila, nebylo moc složité pro pro Smolu dát vítěznou branku.

„Bylo to bojovné utkání v dobré atmosféře se šťastným koncem pro Opavu. Rozhodla efektivita. Myslím, že domácí měli dvě střely na bránu a dali z nich dva góly. Opava nás nepřehrála. Hrála svou jednoduchou hru na Smolu. Kdybychom byli lepší v přechodové fázi, vyhráli bychom tady. Měla nám pomoci standardka na konci první půle. Vstup do druhého poločasu jsme měli dobrý, v té fázi jsme byli jednoznačně lepší. Ale nedali jsme vedoucí gól a pak se to otočilo. Obecně utkání s Opavou jsou zvláštní. Každý kontakt na jejich hráče se píská. Smola je chlap jak hora a padá. To se nebavím o Zavadilovi. Střetli jsme se tam. Respektuji jeho minulost, ale vůči trenérovi si to žádný hráč nemůže dovolit. Podle mě jsou tyto divadelní vložky zbytečné,“ řekl po utkání olomoucký trenér Václav Jílek.

SFC Opava - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Branky: 16. Jursa, 83. Smola - 44. Plšek. Rozhodčí: Adámková - Podaný, Paták. ŽK: Jursa, Smola, Žídek - Jemelka. Diváci: 2983.

Opava: Šrom - Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek - Jursa, Zavadil - Stáňa (87. Rychlý), Janetzký (75. Juřena), Zapalač (80. Manzia) - Smola. Trenér: Kopecký.

SK Sigma Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Chvátal (88. Chytil) - Zahradníček, Kalvach, Plšek, Falta (82. Lalkovič) - Dvořák - Yunis (68. Nešpor). Trenér: Jílek.

Petr Pelíšek

Další články