Zde může být vaše reklama.

Skvělý výsledek Repre U 20 s hráči SK Sigma vyhrála v Anglii

Repre U 20 s hráči SK Sigma vyhrála v Anglii

foto: fotbal.cz

15. 10. 2019 - 00:08

Reprezentační dvacítka si připsala velmi cenné vítězství, když vyhrála v druhém říjnovém utkání v Anglie 3:0! Na stadionu třetiligového Peterborough United FC nastoupili za národní tým také hráči SK Sigma Olomouc – stoper David Zima a obránce Jiří Sláma v základní sestavě, záložník Ondřej Zmrzlý a útočník Pavel Zifčák jako střídající hráči. O utkání informoval server fotbal.cz.

Svěřenci trenéra Jiří Žiláka v dosavadním průběhu Elite League 2019/2020 dvakrát prohráli a jednou remizovali. Nejprve podlehli 2:4 Německu, následně 0:2 Itálii. V prvním říjnovém zápase remizovali 1:1 ve Švýcarsku. Nyní si připsali první výhru, když vyhráli v Anglii. Zápas sledovalo sedm tisíc diváků.

Zápas v Peterborough v prvním poločase nepřinesl branky ani na jedné straně. Druhý poločas naopak znamenal hned tři v podání českého týmu. V jednapadesáté a šedesáté minutě se prosadil Patrik Hellebrand, v 74. minutě zvýšil na konečných 3:0 ve prospěch českého týmu Lukáš Hušek.
"V prvním poločase držela Anglie častěji míč, pozdě jsme dostupovali a soupeř nás držel díky individuální kvalitě pod tlakem. Ovšem i přesto se domácí do šancí nedostávali," uvedl po utkání trenér Jiří Žilák. "V druhém poločase dělal Anglii veliký problém náš presink. Po zisku míče nás zdobila kvalita v přechodu do útoku. Do vedení nás dostal krásnou brankou Patrik Hellebrand. Domácí znejistili, naopak nám dodala ještě více sebevědomí druhá branka. V závěru jsme drželi míč a Anglii jsme nepustili do šancí ani do tlaku. Navíc Lukáš Hušek zvýšil na 3:0 po standardní situaci. Výsledek i výon nám proti velice silnému soupeři udělal velikou radost," dodal trenér Žilák.

Anglie U 20 – ČR U2 0 0:3 (0:0)

Branky: 51. a 60. Hellebrand, 74. Hušek.
ČR: Kovář – Dudl (90. Čihák), Zima, Hušek, Sláma (46. Svoboda) - Krunert (87. Zmrzlý), Fortelný (87. Horák) - Selnar (46. Šulc) Hellebrand (67. Solil), Kohút (67. Ostrák) - Zikl (67. Zifčák).

Další články