Zde může být vaše reklama.

Změna v nominaci Růsek a Navrátil jsou v české reprezentaci

Růsek a Navrátil jsou v české reprezentaci

foto: Petr Pelíšek

14. 11. 2022 - 13:25

Česká reprezentace se sešla k poslednímu srazu letošního roku. Trenér Jaroslav Šilhavý musel udělat několik změn v nominaci. Chybět nakonec budou Patrik Schick, Adam Hložek a Martin Doležal, tým naopak doplní Tomáš Pekhart, Antonín Růsek a nováček Jan Navrátil. Národní tým čeká ve středu 16. listopadu přípravné utkání v Olomouci proti Faerským ostrovům. V sobotu 19. listopadu pak odehraje poslední letošní zápas v Gaziantepu proti Turecku.

„Leverkusen se nakonec rozhodl, že Adama Hložka vezme na přípravu do Spojených států. Vzhledem k tomu, že tento termín není v oficiálním mezinárodním kalendáři FIFA, tak Leverkusen má právo hráče neuvolnit, a nám nezbývá než to respektovat. Situace kolem Patrika Schicka byla taková, že jsme čekali, jestli stihne doléčit zranění. Počítali jsme s tím, že by odehrál první zápas proti Faerským ostrovům. Bohužel však v pořádku není, stejně jako Martin Doležal,“ vysvětlil manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Trenéři místo této trojice povolali Tomáše Pekharta, který za reprezentaci nastoupil ve 24 zápasech, nováčka Jana Navrátila (Sigma Olomouc) a jeho spoluhráče Antonína Růska. Ten má za národní mužstvo jeden start, když před dvěma lety nastoupil za narychlo poskládaný tým v Lize národů proti Skotsku, protože původně nominovaní hráči museli kvůli COVID-19 do izolace. „Co se týče Antonína Růska a Jana Navrátila, oba svou výkonnost prokazují v lize. Z Olomouce tak jsou v nominaci aktuálně čtyři hráči – věříme, že nejen je budou chtít místní fanoušci podpořit,“ poznamenal trenér Jaroslav Šilhavý.

SK Sigma Olomouc má v národním týmu čtyři hráče, jsou to obránce Ondřej Zmrzlý, záložník Jan Navrátil a útočníci Mojmír Chytil s Antonínem Růskem.

Reprezentace se v pondělí v poledne sešla v hotelu NH Collection Prague. Odpoledne ji čeká jediný trénink v Praze, než se v úterý dopoledne přesune do Olomouce. Do Turecka odletí ve čtvrtek.

Další články