Zde může být vaše reklama.

Ševčík zazářil na Stamford Bridge

Ševčík zazářil na Stamford Bridge

19. 04. 2019 - 13:00

Záložník Petr Ševčík (1994) patří mezi nejlepší hráče české nejvyšší soutěže. A možná z ní rychle zmizí. Proč? V zápase čtvrtfinále Evropské ligy v Londýně proti Chelsea se odchovanec SK Sigma, nyní hrající v dresu Slavie, blýskl dvěma parádními góly. No a to samozřejmě neujde pozornosti skautů. Ševa se třeba dočká kariéry v nějakém super klubu, jak se to povedlo již mnoha odchovancům klubu z Hané.

Jenže supíkovický rodák Petr Ševčík to se startem kariéry neměl lehké. Místo rychlého odhalení talentu se hned v mladém věku šance v áčku nedostal. Tehdejší trenér Sigmy Leoš Kalvoda ho příliš neuznával, s výškou 172 centimetrů ho navíc považoval za malého.

V lize debutoval na jaře 2014 na Spartě, tehdy zvládl 34 minut a byl nejlepším Sigmákem na hřišti. Hrál beze strachu, výborně, bylo ho, jak se říká, plné hřiště. Přesně jako teď proti Chelsea. Jenže pak Sigma spadla do druhé ligy a tehdy za trenéra Kalvody musel Ševčík na hostování do rovněž druholigové Opavy. Pak se sice vrátil zpět, jenže pořád šanci nedostával. „Pod trenérem Kalvodou jsem v áčku jen trénoval, pak jsem byl půl roku v druholigové Opavě, kde se mi celkem dařilo. Chtěl jsem tam zůstat dál, ale oni si mě stáhli a hrál jsem v béčku jen třetí ligu, což bylo úplně o ničem,“ řekl Ševčík pro Olomoucký deník. Jeho šance přišla až poté, co byl Kalvoda odvolán a k týmu přišel Václav Jílek. Ovšem po dalším sestupu už Ševčík nezůstal, přestoupil, spolu s Janem Navrátilem, do Slovanu Liberec. Trenér Jílek tehdy mírně rozmrzelý, právě Ševčík měl v jeho plánech hrát ústřední roli týmu.

To konečně Ševčíkovi prospělo, aby mohl rozvinout své schopnosti. Trenér Trpišovský si ho potom vzal k sobě do Slavie a „Malý Ševa“, jak bylo hráči přezdíváno v Olomouci, se už stal uznávaným hráčem, patří k nejlepším v české lize.

Na Zelený čtvrtek ukázal, že se umí prosadit i proti top hráčům. Ve druhém poločase utkání proti Chelsea v Londýně na Stamford Bridge dal dva góly pro krásných střelách ze střední vzdálenosti a snížil tak na 3:4. A mále trefil postup, měl na noze ještě jednu branku, ovšem v tutové pozici netrefil dobře míč. "Kdybych vyrovnal, myslím, že bychom postoupili. O to víc mě to mrzí, ještě to mohlo vypadat jinak," řekl Petr Ševčík. „Je krásné dát dvě branky v takovém zápase, ale musím říct, že jsem měl štěstí, měl jsem dost času a sedlo mi to,“ poznamenal. Štěstí-neštěstí, tak jako tak si Ševčík udělal velmi dobré jméno a čtvrteční zápas by mu mohl pomoci k angažmá ve špičkovém zahraničním klubu. super klubu, jak se to povedlo již mnoha odchovancům klubu z Hané.

Foto: slavia.cz

Další články