Zde může být vaše reklama.

MOL Cup Sigma bude hrát o další kolo na Žižkově

Sigma bude hrát o další kolo na Žižkově

foto: Petr Pelíšek

10. 10. 2023 - 16:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc ještě nemají reprezentační přestávku. Ta jim začne až po středečním utkání národního poháru. Ve 3. kole MOL Cupu budou hrát v Praze na Žižkově. Postupujícího pak čeká domácí zápas s lepší z dvojice Mariánské Lázně- Viktoria Žižkov.

Sigma nechce na stadionu druholigového nováčka nic podcenit, začíná reprepauza, takže z ideální sestavy není třeba nikoho šetřit. Ostatně to Hanáci ani moc nemůžou, protože je trápí absence ofenzivních hráčů. Mimo hru jsou útočník Lukáš Juliš a záložník Jan Vodháněl, kteří by měli být ovšem už v příštím týdnu plně v tréninkovém procesu. To se ještě stále netýká dlouhodobého maroda Antonína Růska, delší pauza pak čeká také útočníka Denise Kramáře.

Olomoučtí moc dobře vědí, že nesmí soupeře nikterak podcenit, pohárové duely stírají papírové předpoklady. „Jsou to enormně složité zápasy na hlavu hráčů. Zvládnout to mentálně, byť vždy apelujete na maximální soustředěnost. Cílem je jednoznačně to zvládnout a postoupit. Pak je repre pauza, takže se nebudeme šetřit,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek s tím, že na zápas pošle nejsilnější možné složení mužstva. „Máme nějakou volbu a věřím, že vybereme sestavu, která postoupí. Pokud bychom postoupili, tak budeme hrát doma. S tím bych byl spokojený. A jestli budeme zdraví, tak si to můžeme rozdat s kýmkoliv, i s Plzní,“ podotkl.

Zápas FK Viktoria Žižkov versus SK Sigma Olomouc začne ve středu 11. října v 18.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Jan Petřík, asistovat na pomezí mu budou Lukáš Matoušek, Jakub Šimáček.

Jak nastoupí:
Žižkov: Čtvrtečka - Řezáč, Richter, Klusák, Muleme - Prošek, Hönig, Sixta, Rosa, Finěk – Batioja. Trenér Michal Horňák.
SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Beneš, Pokorný, Sláma – Navrátil, Ventúra, Breite, Zorvan, Zmrzlý – Zifčák. Trenér Václav Jílek.

Další články