Zde může být vaše reklama.

Sigma bude mít od příští sezóny ženský tým

Sigma bude mít od příští sezóny ženský tým

14. 04. 2019 - 05:00

Olomoucká Sigma bude v novém soutěžním ročníku hrát 2. fotbalovou ligu. Tedy ne, že snad měla Sigma spadnout, to vůbec. Jen se klub rozroste o další týmy. Došlo ke spojení SK Sigma Olomouc s ženským 1.FC Olomouc, takže pod hlavičkou SK Sigma budou od sezony 2019/2020 hrát také ženská družstva.

Oficiálně sice ještě ani jeden z klubů tuto skutečnost nepotvrdil, nicméně už je to jisté. Vyplývá to z posledního jednání Sportovně-technické komise. „STK FŽ schválila žádost o převod soutěží řízených STK FŽ 1. FC Olomouc na SK Sigma,“ stojí ve sdělení STK fotbalu žen z 10. dubna. Sigma již před lety dívčí tým měla, bylo to v minulém století naposledy na začátku sedmdesátých let, v roce 1974 přešly Sigmácké fotbalistky pod TJ Lokomotiva Olomouc.

Sigma by tak měla mít od nové sezony tři nové týmy, nyní pod 1.FC Olomouc působí první tým, juniorky a přípravka.

Ženský fotbal má v Olomouci dlouholetou tradici. Družstvo žen TJ Lokomotiva bylo založeno v roce 1968, od roku 1990 hrál nejvyšší soutěž, tu potom už jako FK Holice 1932, po deseti letech se ženský klub přesunul na Nové Sady. Za Holici a Nové Sady hrávala nynější prvoligová rozhodčí Jana Adámková.

Od roku 2008 začal působit 1. FC Olomouc, druhý ženský klub ve městě, který se nyní spojí s SK Sigma.

Mimochodem trenérem ženského národního týmu U 19 je asistent trenéra SK Sigma Jiří Saňák.

Petr Pelíšek

Další články