Zde může být vaše reklama.

Jemelku chce Plzeň Sigma by byla ráda v první šestce

Sigma by byla ráda v první šestce

foto: Petr Pelíšek

27. 07. 2022 - 19:31

Fotbalisté SK Sigma Olomouc dnes v olomoucké obchodní Galerii Šantovka představili sady nových dresů a také přítomným fanouškům, i zástupcům sdělovacích prostředků, naznačili cíle týmu pro další ligovou sezonu. V té by Hanáci rádi pronikli do první šestky.

Je otázné, jestli a jak dlouho bude v SK Sigma pokračovat stoper Václav Jemelka. Má o něj totiž zájem Plzeň, která si již zajistila postup do evropské soutěže. „Zájem Plzně byl, ale před nějakými deseti čtrnácti dny to bylo ukončeno. Musím říct, že Plzeň do toho zase vstoupila. Nyní nedokážu stoprocentně říct, jak to dopadne. Samozřejmě to není jednoduché, ani pro Vaška. Ví o tom, že zájem je. Ale nejsem si jistý, že by to šlo stihnout už na další plzeňské pohárové dvoukolo. Na druhou strany my také nemáme zájem mužstvo oslabovat, máme nějaké ambice. Ale zájem Plzně můžu potvrdit,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

Kádr SK Sigma opustilo mnoho hráčů, zkušených i mladých, šest členů je v něm nových z jiných klubů. Naposledy včera Hanáci oznámili příchod záložníka Jana Vodháněla. „Bylo to strašně těžké. Chtěli jsme získat hráče na ty posty, které nám odešli. Ale několik hráčů, kteří přišli, pak bylo v přípravě zraněných. Což je na začátku sezony velký hendikep. Ale jsou to kluci, kteří jsou schopni odchody nahradit,“ uvedl Minář.

A jaké cíle budou mít na Andrově stadionu pro novou sezonu? „Zajímala by nás první skupina. V minulé sezoně jsme skončili osmí, v nové chceme být lepší. Nebyli jsme od první skupiny daleko, nepodařilo se nám hodně utkání. Myslím, že ambice klubu by měla být taková, abychom byli na co nejlepším místě,“ řekl Minář.

Další články