Zde může být vaše reklama.

Ztráta s posledním Sigma doma nezvládla Karvinou

Sigma doma nezvládla Karvinou

foto: Petr Pelíšek

10. 08. 2019 - 18:45

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se nepodařilo potvrdit vítězství z Liberce. Dnes doma Hanáci překvapivě jen remizovali s Karvinou, která byla po čtyřech kolech na posledním místě tabulky. Sigma po poločase a brance Václava Jemelky vedla, ale sedm minut před koncem o náskok přišla.

Sigma šla do zápasu ve stejném složení základní sestavy jako minulou sobotu v Liberci. Ale rozjížděla se postupně. V úvodu byli o něco aktivnější hosté, ovšem že by si vytvořili nějakou šanci, to zase ne. Za první poločas neměli ani jednu střelu. Sigma na to byla s přibývajícím časem mnohem lépe. Ve 21.minutě šel sám na bránu Yunis, jeho ránu stačil brankář Hrdlička vyrazit, dorážku Falty pak zblokovala obrana na roh. Po půl hodině hry měl Yunis další tutovku. Sigma dohrála dobře brejk, Houska našel skvěle Yunise, jehož zakončení proskotačilo kolem levé tyčky. Ve 37.minutě už se za čtvrtiny zaplněný Andrův stadion radoval. Po dohrané standardní situaci a sražené střele Kerbra zakončil z voleje Jemelka a brankář byl bez šance. O vedení mohla Sigma přijít v závěru poločasu. To kopal roh, ale ten se nepovedl a hosté vyrazili do brejku. Naštěstí z toho nic nebylo.

Na druhé straně měli domácí štěstí hned v úvodu druhého poločasu. Po chybě Greššáka šla Karviná do útoku, ale brankář Reichl ve spolupráci se stopery zapeklitou situaci dokázal vyřešit. Vzápětí mohla Sigma definitivně rozhodnout. V 57.minutě šel znovu sám na bránu Yunis, jeho střela ovšem nebyla povedená, takže brankář s ní neměl problémy. Stejně jako za další minutu, to vystřelil Houska, ale také slabě a do míst, kde už gólman čekal. A v 59.minutě byl v akci znovu Yunis, tentokrát přestřelil. Další dobré akce Sigmy vedl Pilař. V 68.minutě vystřelil z vápna těsně vedle pravé tyčky. Za další dvě minuty se výtečně uvolnil na pravé straně, ale centrem nenašel žádného ze spoluhráčů. Třináct minut před koncem musel Sigmu podržet Reichl. Přímý kop z nebezpečné pozice zatočil dobře přes zeď Ba Loua, Reichl ovšem stačil míč vyrazit pryč. Ovšem v 83.minutě už Sigma o náskok přišla, hosté gólem Petráně srovnali. V nastaveném čase ještě Hanáci sahali po výhře, jenže Plškovi se nepodařilo protlačit balon do sítě.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně. Soupeři sice neměl žádnou brankovou příležitost, ale my jsme nehráli dobře. Zhruba po patnácti minutách jsme začali hrát, vytvořili si dvě vyložené příležitosti. Vedli jsme jedna nula, byli jsme s prvním poločase spokojeni. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát začít lépe a přidat druhou branku. To se nepodařilo, Karviná nás začalapřehrávat. Měli jsme tam nějaké náznaky, ale nedohráli jsme je dobře. Tam se zápas lámal, měli jsme to dohrát a rozhodnout. Hosté dobře vystřídali, oživili hru. My jsme ztratili zápas, což nás mrzí. Sedm bodů po pěti kolech bych před sezonou bral, ale teď je to trošku zklamání,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – MFK Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 37. Jemelka – 83. Petráň. Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Poživil. ŽK: Jemelka, Nešpor - Lingr, Petráň. Diváci: 3776.

SK Sigma: Reichl – Reichl – Sladký (74. Štěrba), Beneš, Jemelka, Kerbr – Pilař (85. Tandir), Houska, Greššák, Plšek, Falta – Yunis (64. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.
Karviná: Hrdlička – Ndefe, Kouřil, Rundić, Čonka – Lingr (87. Bukata), Marek Hanousek – V. Vukadinović (60. Ba Loua), Janečka, Guba (46. Putyera) – Petráň. Trenér František Straka.

Další články