Zde může být vaše reklama.

Rozhodly dobré úvody Sigma doma zvládla Teplice

Sigma doma zvládla Teplice

foto: Petr Pelíšek

23. 08. 2019 - 20:30

Fotbalisté SK Sigma Olomouc si v 7. kole FORTUNA:LIGY doma proadili s Teplicemi. Modrá lavina zvítězila 2:0, v úvodu zápasu dal branku Jakub Plšek, pak na začátku druhé části Martin Hála.

Olomoucký tým postihlo několik výpadků hráčů základní sestavy. V předchozím kole nemohli nastoupit Martin Sladký a Michal Vepřek, dnes se k nim přidali Milan Kerbr a Lukáš Greššák, také Jiří Texl. A hrát ještě nemohl ani Tomáš Zahradníček. . Poprvé v základu nastoupil záložník Ondřej Zmrzlý.

Vstup do zápasu, ten se Sigmě povedl mimořádně. Hrálo se 96 sekund, centr Jemelky zleva propadl k Plškovi, pro kterého nebylo moc obtížné překonat brankáře Grigara – 1:0. Po patnácti minutách hry zkusil gólmana překvapit lobem Plšek, ale Grigar byl připraven. Pak Hanáci poněkud vyklidili pole a nechali hosty hrát. Což se jim málem vymstilo. Ve 29. minutě se Teplicím podařilo vyrovnat, ale naštěstí pro Sigmu hlavní rozhodčí ve spolupráci s VAR odhalil nedovolenou hru rukou, takže gól na jedna k jedné nemohl být uznán. Ale nějakou tu šanci pak ještě Teplice měly. Vyhnal naštěstí pro Sigmu střílel nepřesně, stejně jako v nastaveném čase první půlky Žitný, který zkoušel překvapit Reichla pokusem z hodně velké dálky. Mezi tím měla velkou šanci Sigma, na centr Zmrzlého zleva byl ovšem Hála ve výskoku o něco nižší, než bylo potřeba.

Začátek druhé půlky, ten byl pro Sigmu jako přes kopírák. Opět dala z první akce gól. Z levé strany odcentroval Zmrzlý a Hála se trefil hlavou přesně a nechytatelně k pravé tyčce – 2:0. To už vypadalo, že by Sigma měla zápas zvládnout. Zvlášť, když pak byl v 53. minutě po zásahu VAR vyloučen Kodeš a hosté dohrávali v deseti. Jenže chvílemi to bylo ještě trošku drama a Sigmu musel podržet brankář Reichl. V 58.minutě vyrazil střelu Žitného O deset minut později měl třetí branku na noze Yunis, ale Grigar mu rychle zmenšil střelecký úhel. Z protiútoku zmařil Reichl další šanci Žitnému. A v 74.minutě si Reichl poradil se zakončením Žitného potřetí. V závěru mohl ještě jednou rozjásat poloprázdný stadion střídající Nešpor, jehož bomba z voleje po centru zleva mále přerazila břevno.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 2. Plšek, 48. Hála. Rozhodčí: Klíma - Nádvorník, Hock - Julínek. ŽK: P. Mareš, Ljevakovič. ČK: 53. Kodeš.  Diváci: 3062.

SK Sigma: Reichl – Hála, Štěrba, Beneš, Jemelka – Zmrzlý (70. Zlatohlávek) – Pilař (84. Látal), Houska, Plšek, Falta – Yunis (75. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš – Hora (70. Moulis), Kučera, Kodeš, Žitný – Vyhnal (80. Jindráček), J. Mareš (59. Ljevaković). Trenér Stanislav Hejkal.

Další články