Zde může být vaše reklama.

Potvrdí bod ze Sparty? Sigma hraje doma proti Opavě

Sigma hraje doma proti Opavě

foto: Petr Pelíšek

12. 09. 2019 - 12:34

Restart po první reprezentační přestávce v sezoně čeká fotbalovou FORTUNA:LIGU. Tým SK Sigma Olomouc bude hrát duel 9. kola doma už v pátek v podvečer, derby s Opavou si totiž pro přímý přenos vybral veřejnoprávní kanál ČT Sport. Modrá lavina už může využít poslední posilu, tou se stal španělský záložník Pablo González Juaréz.

Sigma před dvě týdny získala bod za remízu 3:3 na Spartě, záložník Jakub Plšek tam dal dva góly a dostal se do čela tabulky střelců se šesti brankami. „Odvézt si bod ze Sparty byl pro nás úspěch. Zápas to byl rychlý, nahoru dolů, padlo šest branek,“ uvedl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal. Bod z venku musí jeho svěřenci potvrdit v pátek výhrou doma nad Opavou.

Opava dokáže být nebezpečná, naposledy doma remizovala se Slavii, i když většinu zápasu hrála oslabené o vyloučeného stopera Jaroslava Svozila. „Opava je nevyzpytatelný soupeř. Proti Slavii hrála výborně, dokonce i v deseti hráčích byl její výkon kvalitní. Nečeká nás nic lehkého,“ řekl Látal pro klubový web. „Naší povinností je teď bodovat a o to je to těžší,“ podotkl. Olomoucký rodák a odchovanec Sigmy Jarda Svozil v pátek hrát na Andrově stadionu nebude, má stopku na jeden zápas za zmíněné vyloučení.

Během reprezentační přestávku Sigma posíílila kádr, z pražské Dukly koupila záložníka Pabla Gonzáleze Juáreze, šestadvacetiletý hráč podepsal na Andrově stadionu smlouvu do roku 2022. S týmem už trénuje druhý týden, bude připraven nastoupit. „Zapracovává se velmi dobře. Uvidíme, jak se mu bude dařit v zápasech. Je to gólový hráč, velice kvalitní do kombinace, umí dobře kopnout standardní situace a hlavně se dostat do zakončení. Jsem rád, že se v týmu zvýšila konkurence, kluci se o místo v základu budou muset poprat,“ řekl Látal.

Mimo hru je stále obránce Martin Sladký, který už po operaci kolena začal s individuální přípravou.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

Utkání SK Sigma Olomouc versus SFC Opava se hraje v pátek 13. září od 18.00 (rozhodčí Jan Machálek – Kamil Hájek, Tomáš Batík).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl - Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Žídek – Zavadil, Schaffartzik – Jurečka, Šulc, Mondek, Zapalač – Dedič. Trenér Ivan Kopecký.

Další články