Zde může být vaše reklama.

Sváteční fotbal Sigma hraje doma proti Slovácku

Sigma hraje doma proti Slovácku

foto: Petr Pelíšek

27. 09. 2019 - 11:06

Po pondělní remíze v Jablonci (2:2) se fotbalisté SK Sigma Olomouc posunuli do první šestky tabulky, tedy do skupiny, která bude hrát o titul. Přesněji jsou na páté dělené příčce s Baníkem Ostrava, oba celky získaly shodně patnáct bodů a mají stejné skóre. Poslední zářijovou sobotu hraje Sigma doma na Andrově stadionu proti 1. FC Slovácko, pokud chce zůstat nahoře, musí potvrdit bodový zisk z venkovního duelu.

Tým z Uherského Hradiště je po deseti kolech na osmém místě. V této sezoně se Slovácku daří, dokázalo překvapit na Spartě nebo v Plzni, ovšem v posledních čtyřech kolech uhrálo jen dva body. A dvakrát za sebou venku prohrálo nula tři. „Slovácku se výsledkově sice nedaří, to ale neznamená, že hraje špatný fotbal. Dokázalo porazit Spartu i Plzeň. Čeká nás těžký soupeř. Mezi jeho silné stránky patří dobrý kolektiv, výborná kondice, organizace hry, presink. Jsou agresivní, nesmlouvaví.,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal po klubový web.

Sigma bodovala ve čtyřech zápasech v řadě. A ráda by v tom samozřejmě pokračovala dál. „Nálada v týmu je teď dobrá. Je potřeba se však koncentrovat na další utkání. Zisk bodů je pro nás povzbuzení, ale nesmíme nic nepodcenit,“ podotkl Látal.

Před utkání ovšem není Látalův tým v ideálním rozpoložení. Chybět by snad měl jen brankář Miloš Buchta, který je zraněný, v návratu zpět pokračuje obránce Martin Sladký. „Bohužel po Jablonci máme opět několik zraněných. Jsou to spíše drobné věci, ale včera v úvodu týdne netrénovali Jemelka, González a Reichl. Jejich start by mohl být ohrožen, uvidíme, zdali v sobotu nastoupí,“ uvedl Látal.

Pokud nastoupí obránce Michal Vepřek, bude to pro něj 200. Prvoligový zápas v dresu SK Sigma.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

V úterý 1. října pak bude hrát Sigma doma zápas MOL Cupu proti Líšni (17.00). Na pohárový duel je vstup volný s lístkem z utkání Sigma - Slovácko. Takže vstupenku v sobotu nevyhazujte, ale připravte si ji na úterý.

Utkání SK Sigma Olomouc versus 1. FC Slovácko se hraje v sobotu 28. září od 16.30 (rozhodčí Ondřej Berka – Jiří Moláček, Jan Váňa).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, González, Houska, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček – Petržela, Šašinka, Navrátil - Zajíc. Trenér Martin Svědík.

Další články