Zde může být vaše reklama.

Potřebují zabodovat Sigma hraje doma proti Teplicím

Sigma hraje doma proti Teplicím

foto: Petr Pelíšek

22. 08. 2019 - 14:16

Dvě utkání se shrnutím „tak to se moc nepovedlo“ mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Doma s Karvinou a potom v Praze na Bohemians ztratili pokaždé vedení, z duelů rozehraných na zisk šesti bodů mají jen jeden. Teď má Modrá lavina doma Teplice a musí zabodovat naplno. Jen tak se zase může odpíchnout od spodku tabulky, ke kterému se trošku sesouvá.

Na Andrově stadionu moc dobře vědí, že poslední duely měly, především v závěrech, do ideálu daleko. „Nebylo to pouze v posledních dvou zápasech, stalo se nám to i v Liberci. Vždy se dostaneme do vedení a do psychické pohody a místo toho, abychom v tom pokračovali, uděláme řadu chyb a dostaneme se pod tlak,“ řekl trenér Radoslav Látal pro klubový web. „Hraje se devadesát minut. Nemůžeme zkrátka hrát jen šedesát nebo sedmdesát minut a pak si myslet, že utkání máme jisté. Potom totiž vypadáme, že máme těžké nohy a chybí nám kondice,“ podotkl Látal.

Teplice jsou po šesti kolech v tabulce na předposledním patnáctém místě. Což ovšem neznamená, že nedokážou být nebezpečné, vždyť naposledy minulý víkend doma remizovaly s Plzní 1:1. „Teplice jdou výkonnostně nahoru. Viděli jsme jejich zápasy, byli jsme se na ně dívat i ve Zlíně. Je to nevyzpytatelné mužstvo. Dokážou se semknout a připravit tak, že podají vynikající výkon. V domácím utkání s Plzní hráli dobře, nepustili ji do nějakého většího tlaku,“ řekl kouč Látal. „Teď je důležité dát hlavy nahoru, soustředit se na sebe a dát do utkání vše,“ poznamenal.

Sigma bude postrádat dva krajní obránce ze základní jedenáctky minulé sezony. Mimo hru jsou Michal Vepřek a Martin Sladký. Vepřek laboruje se svalovým zraněním, Sladký musel s pochroumaným kolenem na operaci a čeká ho několikatýdenní pauza.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

Sigma do utkání proti Teplicím nastoupí v retro dresech, to jako upomínku na stoleté výroční od založení klubu, které letos slaví.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Teplice se hraje v pátek 23. srpna od 18.00 (rozhodčí Tomáš Klíma - Ivo Nádvorník, David Hock).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl - Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.
FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš – Hora, Kodeš, Jindráček, Kučera, Žitný – J. Mareš. Trenér Stanislav Hejkal.

Další články