Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA Sigma hraje doma s Českými Budějovicemi

Sigma hraje doma s Českými Budějovicemi

foto: Petr Pelíšek

18. 10. 2019 - 14:30

Po druhé reprezentační přestávce sezony se opět rozjede česká nejvyšší fotbalová soutěže. SK Sigma Olomouc čeká restart doma, v sobotu hrají Hanáci duel 13. kola proti Dynamu České Budějovicemi. Souboj Modré laviny s nováčkem FORTUNA:LIGY začíná v 16.30.

Sigma je po dvanácti odehraných kolech na osmém místě tabulky, získala sedmnáct bodů. Sobotní soupeř Hanáků je třináctý, má jedenáct bodů, tedy jen o dva více než v pořadí poslední Opava. „Nemyslím si, že Budějovice jsou mužstvem, které bude hrát o sestup. Jejich výkony nejsou špatné, i když body jim chybí. Především v útočné fázi jsou nebezpeční. Typologicky mají dobré hráče na brejky a do presinku. Viděl jsem jejich utkání v Liberci nebo doma se Spartou, kde podali velice kvalitní výkon. Je to mužstvo, které nechceme podcenit, musíme být ostražití, nebude to jednoduchý zápas,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

Olomoučtí mají jasný záměr a cíl. V lize drží šňůru šesti zápasů s botovým ziskem. A v té by samosebou rádi pokračovali. „Série bez proher nás těší. Zároveň víme, že bodů mohlo být víc a v tabulce jsme mohli být někde jinde. Teď se nacházíme na nějakém rozhraní. Pokud zvládneme utkání s Budějovicemi, můžeme se dotáhnout na úroveň Baníku a Jablonce. Baník má teď vynikající formu, ale čeká ho těžký zápas v Plzni. Pořád myslíme na to, že bychom se chtěli držet v horní části tabulky,“ uvedl Látal. „Držíme si neporazitelnost, to je určitě pozitivum. Na druhou stranu jsme si přáli více bodů v tabulce. Víme, že například s Karvinou nebo na Bohemce jsme mohli bodovat naplno. Ale ztrácíme díky tomu, že nezvládáme konce utkání. Liga je v tuto chvíli velmi vyrovnaná a v zápasech často rozhodují poslední minuty,“ podotkl.

Sigmě se pomalu vyprazdňuje marodka, ale přesto do utkání nepůjde kompletní, mimo hru je nejzkušenější útočník Martin Nešpor, který by měl scházet zhruba pět týdnů.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Dynamo České Budějovice se hraje v sobotu 19. října od 16.30 (rozhodčí Jiří Houdek - Jakub Hrabovský, David Hock).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, González, Houska, Pilař, Falta – Plšek. Trenér Radoslav Látal.
Č. Budějovice: Křížek - Čolič, Sivok, Havel, Novák - Brandner, Čavoš, Kulhánek, Havelka, Schranz  - Ledecký. Trenér David Horejš.

Další články