Zde může být vaše reklama.

Jedou pro postup Sigma hraje zápas MOL Cupu v Rosicích

Sigma hraje zápas MOL Cupu v Rosicích

foto: Petr Pelíšek

26. 08. 2019 - 15:55

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají na programu před reprezentační přestávkou lehce prodloužený anglický týden. Odstartovali ho doma výhrou nad Teplicemi, v úterý je čeká pohárový duel v Rosicích a pak v neděli ligové utkání na Spartě.

Los 2. kola MOL Cupu poslal Sigmu do Rosic, kde už to dobře zná. Modrá lavina tam hrála před čtyřmi lety, tehdy zvítězila 5:0, když čtyři branky dal legendární kanonýr Michal Ordoš. Ze současného kádru v tomto utkání nastoupili Miloš Buchta, Martin Hála, Michal Vepřek, David Houska a Tomáš Zahradníček. V duelech domácího poháru je pro papírové favority především nutné hrát s maximální koncentrací a nepodcenit vůbec nic. „Víme, že pohárové zápasy nejsou jednoduché, protože pro menší kluby jsou taková utkání svátkem. Chceme se vyvarovat podcenění, a proto pojedeme k zápasu v nejsilnějším možném složení,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

Do hry by se po zraněních měli vrátit obránce Michal Vepřek a záložník Tomáš Zahradníček. „Oba už týden trénují naplno. Jsem rád, že kluci můžou získat zápasovou praxi před nedělním utkáním na Spartě,“ poznamenal Látal. Naopak lehké zranění do zápasu nepustí Víta Beneše a Václava Pilaře. „Mají drobné šrámy, pro jistotu je necháme doma,“ uvedl kouč Sigmy. Na marodce zůstávají Jiří Texl, Lukáš Greššák, Martin Sladký a také Milan Kerbr, který už se ovšem zapojil do tréninkového procesu.

Zápas Rosice versus SK Sigma Olomouc se hraje v úterý 27. srpna od 17.00 (rozhodčí Emanuel Marek – Tomáš Batík, Jan Dohnálek).

Pravděpodobné sestavy
Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger, Nedvěd – Černý, Novák, Pazourek – Malata. Trenér Michal Kugler.
SK Sigma Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Jemelka, Vepřek  - Zahradníček, Zmrzlý, Houska, Plšek, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články