Zde může být vaše reklama.

Hrají generálku Sigma jde do finále, v poslední přípravě má Sivasspor

Sigma jde do finále, v poslední přípravě má Sivasspor

foto: Petr Pelíšek

21. 07. 2022 - 18:00

Poslední z osmi přípravných zápasů na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY odehrají v pátek v podvečer fotbalisté SK Sigma Olomouc. Stane se tak ještě v rámci herního soustředění v Rakousku, od 18 hodin Hanáci nastoupí na stadionu ve Friedbergu proti tureckému Sivassporu.

Sigma na soustředění odehrála dvě utkání, obě prohrála. Nejprve s maďarským Paksi FC 2:4, pak s tureckým Galatasaray Istanbul 0:2. „Nechtěli jsme hrát dvojzápas, ale takhle to vyšlo, původně jsme plánovali dva zápasy ve dvou dnech. Chceme intenzivní týdenní blok, abychom se mohli věnovat herním věcem a přibližovat to k sezónní práci. Následně budeme mít čtyři dny na to, abychom pracovali na finální představě směrem k pátku, nebo i sezoně, co se týče výběru hráčů do základní sestavy, nebo taktických věcí,“ řekl po dvojutkání trenér SK Sigma Václav Jílek pro klubový web.

V závěrečné fázi přípravy se do zápasů nezapojovali stoper Vít Beneš a záložníci Lukáš Greššák s Denisem Ventúrou. Z hráčů, kteří vyrazili na soustředění, už je zpět doma obránce Michal Vepřek, který hrál ve středu přípravné utkání za béčko proti Uničovu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Sivasspor se hraje v pátek od 18.00 v rakouském Friedbergu.

Další články