Zde může být vaše reklama.

Shrnutí přípravy Sigma jde do nové sezony se změnami

Sigma jde do nové sezony se změnami

foto: Petr Pelíšek

20. 07. 2021 - 14:30

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají za sebou povedenou přípravu na nový soutěžní ročník. Sehráli v ní sedm zápasů s bilancí čtyři výhry, dvě remízy a jedna prohra. Sezonu FORTUNA:LIGY odstartují v sobotu v Praze na Spartě (19.00) a bude to se staronovým koučem Václavem Jílkem a také se změnami v kádru.

Sigma se totiž bude muset naučit hrát bez několika opor. Odešli brankář Aleš Mandous (Slavia Praha) a obránce Martin Sladký (Dynamo České Budějovice), smlouva skončila v případě záložníka Davida Housky. Brankářskou jedničkou by měl být podle všeho Matúš Macík, ostatní s tím už v zimě na Andrův stadion přicházel. Jinak má Sigma několik nových hráčů, ze Zbrojovky Brno přišli záložník Jan Sedlák a útočník Antonín Růsek, z angažmá v cizině pak útočník David Vaněček. Z hostování v Prostějově se vrátil záložník Jakub Matoušek, na hostování ze Slavie Praha přišel brankář Jan Stejskal.

Hanáci mají na start sezony jednoho z nejtěžších možných soupeřů, zápas prvního kola hrají na Spartě. Právě tam působil trenér Václav Jílek před návratem zpět do Sigmy. „Sparta je náš první konkurent, hrajeme tam hned v první kole. O to ten zápas bude pikantnější. Los na začátek máme docela zajímavý, pak jedeme ve třetím kole na Slavii. A bude jen na nás, abychom prokázali, že jsme dobře připravení,“ řekl kouč Sigmy Václav Jílek.

A jaké cíle bude mít Sigma do nového ročníku elitní soutěže? „Vždycky říkám, že jedna věc jsou nějaká předsezonní očekávání a cíle, to je spíše na vedení. My samozřejmě máme nějaký vnitřní cíl směrem k mužstvu. Chceme vybudovat nějakou herní identitu, o něco se opřít, být něčím charakterističtí. Ten proces nastavit tak, aby to potom bylo na hřišti viditelné. Takže nyní jde o nastavení kabiny jako takové. A věřím tomu, že pokud se nám to podaří, tak s tím přijdou výsledky. Nerad bych vyhlašoval nějaké konkrétní umístění,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Ale když to řeknu jednoduše, tak nebude zápas, do kterého bychom nešli s cílem vyhrát bez ohledu na soupeře. Na co to bude stačit, to je věc druhá. Ale ochota hráčů porvat se o to, to bych chtěl, aby bylo na prvním místě. Jsme na začátku, poznáváme mužstvo. Jsme tady, chceme nastavit proces, vytvořit dobrý tým a pak uvidíme, na co to bude stačit,“ podotkl.

Mírným problémem pro Sigmu může mít to, že stoper Václav Jemelka a záložník Pablo González nemohli většinu přípravy vzhledem ke zranění naplno trénovat. Jestli budou nachystaní na ligový start, to se uvidí již poslední červencovou sobotu.

Shrnutí přípravy SK Sigma
SK Sigma Olomouc – MFK Vyškov 3:0 (1:0)
Branky: 14. Zifčák, 53. Zlatohlávek, 58. Chytil. SK Sigma: 1. poločas: Macík – Chvátal, Hubník, Štěrba, Sláma – Matoušek, Spáčil, Slaměna, Šíp – Růsek, Zifčák. 2. pol.: Stoppen – Látal, Poulolo, Beneš (78. Spáčil), Zmrzlý – Zlatohlávek, Sedlák, Chytil, Breite, Hála – Fiala. Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)
Branky: 33. a 34. Daněk. SK Sigma: Macík (61. Stoppen) – Almeida, Hubník, Beneš, Vepřek – Sedlák, Breite – Hála (76. Matoušek), Daněk, Zifčák (46. Chytil) – Nešpor (61. Fiala). Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – ŠKF Sereď 2:1 (0:1)
Branky: 49. a 67. Růsek – 35. Haša. SK Sigma: Mucha – Chvátal, Poulolo, Kodr, Zmrzlý – Zahradníček (46. Látal), Slaměna, Greššák (61. Spáčil), Růsek (72. Golenkov), Šíp (46. Matoušek) – Vaněček (61. Zlatohlávek). Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (0:0)
Branky: 80. Vaněček, 88. Nešpor. SK Sigma: 1. poločas: Stoppen - Almeida, Poulolo, Beneš, Zmrzlý - Zahradníček, Greššák, Slaměna, Breite, Matoušek - Růsek. 2. pol.: Stoppen - Chvátal, Vepřek, Hubník, Látal - Zifčák, Sedlák, Daněk, Šíp - Nešpor, Vaněček. Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – FC Midtjylland 1:2 (1:2)
Branky: 45. Daněk - 7. Evander, 22. Brumado. SK Sigma: Stoppen – Látal (74. Chvátal), Hubník, Beneš, Vepřek (63. Zmrzlý) – Hála (63. Chytil), Sedlák (63. Greššák), Daněk, Breite (74. Šíp), Zahradníček (63. Vaněček) – Růsek (74. Matoušek). Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – Zaglebie Lubin 1:1 (1:0)
Branky: 1. Matoušek – 82. Sypek. SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Greššák (67. Vepřek), Zmrzlý – Matoušek (60. Látal), Slaměna (73. Sedlák), Chytil, Zifčák (67. Daněk), Šíp (60. Zahradníček) – Vaněček. Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – Arka Gdyně 1:1 (0:1)
Branky: 71. Hubník - 12. Żebrowski. SK Sigma: Macík (63. Stejskal) – Látal (63. Poulolo), Hubník, Beneš, Vepřek (63. Zmrzlý) – Zahradníček (63. Zifčák), Breite (61. Matoušek), Sedlák (63. Pablo), Chytil (46. Slaměna), Hála (63. Šíp) – Růsek (63. Nešpor). Trenér Václav Jílek.

Střelci SK Sigma v přípravě
3 – Daněk,
2 – Růsek
1 – Zifčák, Zlatohlávek, Chytil, Vaněček, Nešpor, Matoušek, Hubník.

Další články