Zde může být vaše reklama.

Ladí herní projev Sigma je v cizině, soustředí se v Rakousku

Sigma je v cizině, soustředí se v Rakousku

foto: Petr Pelíšek

14. 07. 2022 - 14:27

Do zahraničí se vydali dnes po ránu fotbalisté SK Sigma Olomouc. Z Androva stadionu vyrazili směr Rakousko, kde je čeká herní soustředění. To bude mít obvyklou podobu, tedy kromě tréninků hráče čekají také přípravná utkání. Ta budou celkem tři, poslední z nich zároveň generálkou na novou sezonu.

V nominaci na soustředění je šestadvacet jmen – tři brankáři a třiadvacet hráčů do pole. Doma se svalovým zraněním zůstal záložník Štěpán Langer, naopak do Rakous vyrazil zkušený obránce Michal Vepřek, který přípravu začal s druholigovým béčkem. „Zatímco u ostatních marodů je to tak, že mohou být v nějakém individuálním režimu, tak Langer potřebuje po většinu času klidový režim. Pozvolný přechod ze třetí ligy do první měl z mladších hráčů asi nejlepší a na kempu jsme to chtěli zúročit, ale ze zdravotních důvodů to bohužel nevyjde,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Sigma v Rakousku stráví deset dnů, odehraje tři zápasy. V sobotu 16. července od 15 hodin v Bad Blumau proti maďarskému Paksi FC, pak od 19 hodin v Hartbergu proti tureckému Galatasaray Istanbul. V pátek 22. července od 18 hodin proti Sivassporu v Lafnitzu. „Chtěli jsme mít konfrontaci s ligovými zahraničními kluby. Podařilo se nám to, i když to bylo lehce krkolomné s termíny, kde to nevycházelo. Nakonec máme jeden dvojzápas, což bude trochu komplikovanější, ale věřím, že se nám to podaří zkombinovat a zvládnout. Kvalita i jména jsou pro nás dostatečným důkazem, že to bude dobrá prověrka,“ uvedl Jílek.

Ligu Sigma zahájí poslední červencovou sobotu v Ostravě proti Baníku (16.00).

Kádr SK Sigma na soustředění
Brankáři: Matúš Macík, Tomáš Digaňa, Jakub Trefil
Obránci: Vít Beneš, Juraj Chvátal, Václav Jemelka, Florent Poulolo, Jiří Sláma, Filip Slavíček, Michal Vepřek, Martin Vraštil, Ondřej Zmrzlý
Záložníci: Radim Breite, Lukáš Greššák, Martin Košťál, Jakub Matoušek, Jan Navrátil, Jan Sedlák, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Denis Ventúra, Filip Zorvan
Útočníci: Mojmír Chytil, Antonín Růsek, Pavel Zifčák, Tomáš Zlatohlávek

Rakouský program Sigmy
16. července: 15.00: Sigma – Paksi FC (Bad Blumau), 19.00: Sigma – Galatasaray (Hartberg)
22. července, 18.00: Sigma – Sivasspor (Lafnitz)

Další články