Zde může být vaše reklama.

Dohrávali v deseti Sigma je zase bez bodového zisku, padla s Hradcem

Sigma je zase bez bodového zisku, padla s Hradcem

foto: Petr Pelíšek

28. 08. 2022 - 17:55

V 5. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové. Cíl pro tento duel měli Hanáci jediný – utnout minisérii tří porážek v řadě. Sigma hrála druhý poločas bez vyloučeného stopera Vraštila. A prohrála.

Trenér Václav Jílek avizoval po domácí utkání se Slováckem změny v sestavě. A také na ně došlo. Z béčka povolal obránce Jiřího Slámu a záložníka Jiřího Spáčila, opět chytal Jakub Trefil. V základu byl také Florent Poulolo, z lavičky začínal Ondřej Zmrzlý, Jan Navrátil a Lukáš Greššák.

Začátek zápasu byl opatrný z obou stran. V 6. minutě to byli hosté, kdo měl první náznak šance. Do vápna centroval Růsek, ale míč pro Breiteho byl hodně vysoký, nedal se hlavou uhrát. O šest minut později zahrávali domácí první roh, ovšem nic z něj nebylo. Ve 14. minutě střílel zpoza šestnáctky Vašulín, levou tyčku minul tak, že brankář Trefil jen kontroloval let míče. Za další tři minuty měl Hradce další roh, olomoucká defenziva si zase poradili v klidu. V 18. minutě pak byla v akci Sigma, šlo o přímý kop za faul na Zorvana, bez nebezpečí pro domácího gólmana. O ofenzivu se snažily oba týmy, ale v první dvacetiminutovce nedošlo ani na jednu střelu na branku. V šestadvacáté minutě se prvního rohu dočkala Sigma. A málem z toho byl gól. Reichl podběhl centr a hlavička Růska třela břevno. Další tutovka přišla v 32. minutě. Spáčil rozehrál nalevo na Breiteho, ten dal před, ovšem Chytil na první tyčce zakončil vedle. O dvě minuty později Hradec kontroval nepřesnou střelou Vlkanovy. Deset minut před pauzou kopali Východočeši třetí roh. A vzápětí čtvrtý. Defenziva Hanáků se ale překvapit nenechala. Tři minuty později Vraštil nepochopitelně fauloval Kubalu a dostal rovnou červenou. Následná standardka skončila rohem Hradce.

Noty pro druhou půlku tak byly zřejmé. Sigma se musela především soustředit na semknutou defenzivu a případně zkusit něco vytěžit z brejků nebo standardek. A tak to také vypadalo po změně straně. V 53. minutě pak Vlkanova vymotal olomouckou defenzivu a z jeho přihrávky skóroval Kodeš. V 58. minutě zakončoval nebezpečně Kubala, brankář Trefil byl připraven a míč vyrazil. Vzápětí sehrála Sigma dobře brejk, zprava centroval Růsek, bomba Slámy z voleje ale šla nad. Po hodině hry se útok oslabené Sigmy povedl znovu. Volný se ve vápně zjevil Růsek, ale trefil jen připravené rukavice brankáře Reichla. Za dvě minuty měl tutovku Hradec, Ryneš naštěstí pro Sigmu přestřelil z malého vápna. Pak do další domácí akci minul bránu Kodeš. V 67. minutě kopala Sigma standardku za faul na Matouška. Nepochopitelně ji zahrával Beneš, který přestřelil … Hosté ale jen nečekali na ránu milosti a snažili se i v oslabení útočit. Dvacet minut před koncem moc nechybělo k zakončení Vodhánělovi, který si naběhl před bránu na centr Chvátala zprava. V 76. minutě mohlo být srovnáno. Matoušek zprava mazal před bránu Růskovi, který ale nedokázal dostat míč, který ještě tečoval brankář Reichl konečkem rukavice, do poloprázdné brány. Sedm minut před koncem byla rána střídajícího Navrátila tečována na roh. Z toho ale nebylo nic.

„Prohráli jsme, druhý poločas v deseti nebyli špatný. Ale kýženou branku jsme nedali. Pořád se nám nedaří v rozehrávce, tím trpí kvalita hry. Je potřeba, abychom byli sebevědomější. Ve druhém poločase už to šlo i v deseti,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Bojovností jsme se domácím vyrovnali, ale bohužel nás zradila koncovka. Věřím, že když v tom budeme pokračovat, tak to brzy přijde,“ podotkl.

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 53. Kodeš. Rozhodčí: Proske – Kotík, Bureš. ŽK: Klíma, Smrž, Ryneš, Čech - Poulolo, Zorvan. ČK: 42. Vraštil.

Hr. Králové: Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Kučera (63. Gabriel), Rada, Kodeš, Ryneš – Kubala (75. Prekop, Vašulín, Vlkanova (90. Dvořák). Trenér Miroslav Koubek.
SK Sigma: Trefil – Vraštil, Beneš (69. Greššák), Poulolo – Chvátal, Spáčil (69. Vodháněl), Breite (78. Navrátil), Zorvan, Sláma (78. Zmrzlý) – Chytil (59. Matoušek), Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články